• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savić: Očekivao sam utakmicu "na nož"

Trener Zvezdinih vaterpolista očekivao neizvjesnu i borbenu utakmicu sa Radničkim u trećem meču finala. Slavko Gak polomio šaku.

 Savić: Očekivao sam utakmicu "na nož" Izvor: MONDO

Treći finalni duel Crvene zvezde i Radničkog bio je poput prethodna dva - borben, neizvjestan i sa puno tenzije u bazenu i oko njega.

Na kraju, crveno-bijeli su po drugi put iskoristili domaći teren - 8:7, poveli 2:1 u pobjedama i sada imaju priliku da 11. maja u Kragujevcu obezbijede titulu državnog prvaka koju su posljednji put osvojili 1993. godine.

Trener Beograđana Dejan Savić kazao je poslije utakmice pred punim tribinama bazena SC "Tašmajdan" da je očekivao napetu utakmicu.

"Odigrali smo izuzetno čvrsto u odbrani, što je pokazao i rezultat u drugoj i trećoj četvrtini. Očekivao sam neizvjesnu borbu, utakmicu 'na nož'. Nismo dobro igrali u prvom dijelu susreta, loše smo koristili igrača više, ali najbitnije je da smo pobijedili i došli nadomak titule", izjavio je Savić.

Golman Zvezde Denis Šefik je istakao da je pobjednika odlučila veća želja njegovih saigrača.

"Borili smo se i pružili maksimum kada je bilo najpotrebnije. Bilo je teško, kao što smo i očekivali, a presudile su nijanse i možda naša veća želja za trijumfom", kazao je Šefik.

Trener Radničkog Dejan Udovičić, koji će uskoro postati selektor SAD, naveo je da njegov tim nije iskoristio povoljne prilike u završnici susreta, kada je mogao da izbori produžetke.

"Kao i u prethodna dva meča, odlučio je jedan gol. Na našu nesreću, Slavko Gak je još na početku zadobio prelom šake i to nas je dosta poremetilo. Gak je fenomenalno odigrao prve dvije utakmice, njegovo odsustvo se osjetilo. Međutim, bez obzira na sve probleme, vjerujem da možemo da dobijemo narednu utakmicu u svom bazenu i izborimo majstoricu", poručio je Udovičić.

Filip Filipović je ocijenio da je Radnički imao "otvorenu utakmicu".

"Sami smo krivi, prokockali smo priliku da napravimo brejk. Ipak, moramo da budemo zadovoljni kako smo odigrali bez suspendovanog kapitena Vanje Udovičića. Vjerujem da ćemo u sjajnoj atmosferi u Kragujevcu odigrati mnogo bolje i produžiti seriju", rekao je Filipović.

Njegova ekipa u narednom meču biće pojačana za kapitena Udovičića, koji se vraća u bazen poslije dva meča suspenzije.

Eventualna peta utakmica igraće se 15. maja u Beogradu.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC