• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Kerber - težak izazov (VIDEO)

Srpska teniserka rekla da je u četvrtfinalu turnira u Madridu očekuje ozbiljna bitka protiv odlične Njemice, koju je nedavno dobila u Fed kupu.

 Ana: Kerber - težak izazov (VIDEO) Izvor: MONDO

Ana Ivanović ostala je jedini predstavnik Srbije na turniru u Madridu u obje konkurencije.

Srpska teniserka je u neizvjesnom duelu u osmini finala nadigrala Britanku Loru Robson (5:7, 6:2, 7:6) i prvi put u karijeri izborila plasman među osam najboljih na turniru Masters serije u glavnom gradu Španije.

"To je bio veoma težak meč, ali sam zadovoljna zbog načina na koji sam igrala. Definitivno je to bilo mnogo bolje nego prošli put sa Lorom. I ona je igrala odlično. Bilo je veoma neizvjesno, odlučilo je nekoliko poena, ali sam se u ključnim trenucima bolje snašla i imala više sreće. Veoma sam zadovoljna zbog plasmana u četvrtfinale", izjavila je Ivanovićeva, koja je prošle godine u Madridu poražena u trećoj rundi od Viktorije Azarenke.

Ovo je njeno četvrto učešće na turniru u Madridu. Prije tri godine poraz je pretrpjela u prvom meču na turniru od Jelene Janković, nakon što je u prvom kolu bila slobodna, dok je 2011. takođe završila učešće na startu. Amerikanka Betani Matek Sands slavila je u tri seta.

"Ana je igrala bolje ovog puta i slavila. Nadam se da ćemo i u buduće odigrati još mnogo ovako zanimljivih duela. Međutim, ne mogu da budem nezadovoljna igrom koju sam prikazala na turniru", rekla je 41. igračica svijeta, Lora Robson nakon što je drugi put u karijeri poražena od Ivanovićeve.

VIDEO

Ana će poslije dana pauze u četvrtfinalu odmjeriti snage sa Angelik Kerber. Njemica, koja zauzima odlično šesto mjesto na svjetskoj rang listi, dva puta se do sada sastajala sa Ivanovićevom, ali nijednom nije osjetila slast pobjede.

Posljednji trijumf Srpkinja je ostvarila nedavno u meču Fed kupa u Štutgartu poslije velike borbe (7:5, 7:5) i zna da je i ovog puta očekuje težak duel.

"Igrala sam već sa njom i uvijek je bilo tijesno i neizvjesno. Posljednji duel u Fed kupu dobila sam poslije velike borbe. Biće to težak izazov za mene, ali o njemu ću razmišljati i pripremati se nakon što se dobro ispavam poslije napornog dana", rekla je Ivanovićeva, koja je duel protiv Lore Robson završila poslije ponoći.

Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od četiri miliona evra, a pobjednici će uz 1.000 WTA bodova pripasti i ček na 643.000 dolara.

(MONDO, foto: Beta/AP/dpa/Daniel Maurer)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC