• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EHF: Promijenite domaćina finala Kupa Srbije

Evropska rukometna federacija u pismu RSS zatražila da se završni turnir Kupa Srbije ne održi u Zubinom Potoku.

 EHF: Promijenite domaćina finala Kupa Srbije Izvor: MONDO

Rukometni savez Srbije prošle nedjelje je poslao pismo Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) u kojem ih je obavijestio da će završni turnir Kupa Srbije biti održan na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se "promoviše rukomet, a ne da se pravi provokacija".

EHF je ranije napomenula da se taj turnir može organizovati samo u dogovoru sa rukometnim savezom Kosova. U novom pismu koje je proslijeđeno u RSS stoji da bi turnir trebalo izmjestiti u neki drugi grad.

"Povodom pisma koje ste nam poslali, željeli bismo da podvučemo da poštujemo vaše razumijevanje situacije i da ćete se stoga prilagoditi zahtjevima Evropske rukometne federacije u kojem se traži da se finale Kupa Srbije ne organizuje u Zubinom Potoku, već u nekom drugom mjestu. Najnoviji politički sporazum između Srbije i Kosova budi nadu da će se naći zajedničko rješenje. Ljubazno vas molimo da nas obavijestite o novoj lokaciji održavanja finala Kupa Srbije", kaže se u pismu EHF.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Kosova i Metohije (RSKiM) Siniša Lazić rekao je da će ta organizacija uraditi sve da se turnir Kupa Srbije održi u Zubinom Potoku i dodao da je stav EHF politički motivisan.

"Uložićemo ogromne napore da se finalni turnir rukometnog kupa održi u Zubinom Potoku. U stalnom sam kontaktu sa čelnicima RSS i sa predstavnicima Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Očekujemo pozitivan odgovor i nadamo se da će nas država Srbija podržati u namjeri da finalni turnir bude odigran na Kosovu i Metohiji", rekao je Lazić.

On je naveo da je pismo EHF politički motivisano, da ga on ne prepoznaje kao sportsko i da ono predstavlja problem ne samo za rukomet, već za cjelokupni sport na Kosovu i Metohiji.

Lazić je kazao da je u minulom periodu uz pomoć države Srbije u pokrajini sagrađeno mnoštvo novih sportskih objekata i terena i da je sport na Kosovu i Metohiji omasovljen.

On je podsjetio da su nakon 1999. godine sportisti ostali bukvalno na ulici i da oni ne žele sada da se sav njihov trud i rad od tada baci u vodu.

"I ne želimo da nas sportiste neko stavlja i uvlači u političke priče i dešavanja", dodao je Lazić.

Finalni turnir Kupa Srbije zakazan je za 18. i 19. maj, a u polufinalu se sastaju Partizan - Crvenka i Vojvodina - Zaječar.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC