• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: "Ode" i Federer

Kei Nišikori zasluženo pobijedio nekada najboljeg tenisera svijeta i plasirao se u četvrtfinale turnira Masters 1000 serije.

 MADRID: "Ode" i Federer  Izvor: MONDO

Novak Đoković eliminisan je već u drugom kolu Mastersa u Madridu, a prošlogodišnji šampion, Rodžer Federer, potrajao je samo jedno kolo duže.

Japanac Kei Nišikori, inače 16. na ATP listi, u četvrtak popodne ga je savladao rezultatom 6:4, 1:6, 6:2 i time ostvario vjerovatno "najzvučniji" trijumf u karijeri.

Nišikori je iskoristio tri od četiri prilike za brejk u meču i generalno bio daleko sigurniji od Federera, koji je bljesnuo samo u drugom setu, kada je pronašao pravi ritam i pet gemova zaredom riješio u svoju korist.

Švajcarac je praktično poklonio protivniku brejk za vođstvo od 3:1 u trećem setu, nakon čega mu ovaj nije dozvolio ni da pomisli na izjednačenje.

Nišikori će se u četvrtfinalu sastati sa Špancem Pablom Anduharom, kome je zemljak Danijel Himeno Traver predao pri rezultatu 5:5. Ako preskoči i tu prepreku, Japanac bi mogao da odmjeri snage sa Rafaelom Nadalom.

Zanimljivo je da "kralj šljake" nije imao puno uspjeha u Madridu, otkako je turnir preseljen iz dvorane napolje, a podloga promijenjena iz tvrde u zemljanu.

Osvojio je turnir samo jednom iz četiri pokušaja. Dva puta je gubio u finalu (po jednom od Đokovića i Federera), dok ga je prošle godine već u trećem kolu eliminisao Fernando Verdasko.

Nadal u četvrtfinalu očekuje Davida Ferera ili Tomija Hasa.

U drugoj polovini žrijeba, za sada su mjesta u četvrtfinalu obezbijedili Tomaš Berdih i Žo Vilfred Conga. Čeka se Endi Marej, dok će Bugarin Grigor Dimitrov poslije Đokovića pokušati da skine "skalp" i Stanislasu Vavrinki.

Pobjednik tog meča u petak će igrati protiv Conge.

(MONDO, foto: Beta/AP/Andres Kudacki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC