• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Majstorica odlučuje šampiona!

Radnički na domaćem terenu izjednačio protiv Crvene zvezde u finalnoj seriji plej-ofa prvenstva Srbije. Peti odlučujući meč na Tašmajdanu 15. maja.

  VATERPOLO: Majstorica odlučuje šampiona!  Izvor: MONDO

Prvak Srbije u vaterpolu biće poznat poslije pete utakmice finala plej-ofa!

Crvena zvezda imala je "meč loptu" u Kragujevcu, ali Radnički nije dozvolio velikom rivalu da titulu proslavi na njegovom terenu. "Crveni đavoli" pobijedili su 13:9 (3:3, 3:1, 5:3, 2:2) i seriju vratili u Beograd, gdje će se naredne srede (15. maj) i završiti.

Pobjednik pete utakmice biće prvak, ostaje samo pitanje da li će Zvezda to učiniti treći put u svojoj istoriji ili Kragujevčani prvi.

Tim Dejana Udovićića, sa povratnikom u tim Vanjom Udovičićem poslije suspenzije od dve utakmice, ali bez povrijeđenog Slavka Gaka (operisao šaku) odigrao je možda i najbolju utakmicu u ovoj finalnoj seriji. Radnički je od prvog minuta nametnuo svoj ritam i sve što su crveno-bijeli uspjeli da učine je da ostanu u egalu poslije prve četvrtine, iako su imali dva gola minusa.

Poslije toga u bazenu je igrao samo jedan tim - Radnički!

U domaćem timu Đorđe i Filip Filipović su postigli po tri gola, a isti učinak na drugoj strani imali su Marko Avramović i Strahinja Rašović.

Đorđe Filipović je "probio" led, a isti igrač bio je strelac i drugog gola. Na skupljenu odbranu Zvezde reagovao je vrlo lijepim golom.

Gosti su prvi pogodak postigli u situaciji kada su imali dva igrača više. Sigurnu realizaciju imao je Strahinja Rašović. Nije dugo Radnički vodio. Crveno-bijeli su uspjeli da preko Marka Avramovića minut i po prije kraja prve četvrtine poravnaju rezultat.

Boris Zloković je pola minuta prije kraja četvrtine nadmudrio Avramovića i dobio peterac. Siguran iz penala bio je Filip Filipović. Ni to nije bilo dovoljno da domaćin na odmor ode sa golom prednosti, jer je Boris Vapenski u posljednjoj sekundi postigao vrlo lijep pogodak sa distance.

Filipović je nastavio seriju u drugoj četvrtini. Radnički je u napad krenuo sa igračem više, a sjajni vaterpolista velemajstorskim potezom pokazao zašto je među najboljim igračima svijeta.

Kragujevčani su po drugi put na utakmici stekli dva gola prednosti preko Nevena Ćirkovića (5:3).

Zvezda je počela da posrće...



Do odlaska na veliki odmor viđen je po jedan gol na obje strane. Strahinja Rašović je smanjio na 5:4, ali je Đorđe Filipović potvrdio da ima svoje veče.

Radnički je u nastavku meča bio silovit!

Boris Zloković, Damir Burić, Vanja Udovičić, Filip Filipović "rešetali" su mrežu Denisa Šefika do maksimalnih "plus pet" 9:4. Ipak, Zvezda se probudila sa dva vezana gola. Prvo je Avramović savladao Zdravka Radića, pa Duško Pijetlović - 9:6. Raspoloženi Zloković je imao spreman odgovor.

Tačno tri minuta prije kraja treće četvrtine viđen je i sedmi pogodak u samo pet minuta. Nikola Rađen je smanjio na 10:7, a odmah u sljedećem napadu se upisao i Marković na drugoj strani.

Vanja Udovičić je golom za 12:7 poslije dva minuta igre u posljednjoj dionici praktično otklonio sve dileme oko pobjednika.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC