• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Bojanino lavlje srce!

Srpska teniserka protiv Karoline Voznijacki napravila senzacionalan preokret - 2:6, 6:4, 7:6 (7:5), poslije gotovo tri sata igre.

 RIM: Bojanino lavlje srce! Izvor: MONDO

Drugo kolo WTA Premijer turnira u Rimu donosi nam srpski derbi, okršaj Jelene Janković i Bojane Jovanovski!

To zadovoljstvo obezbijedila nam je Bojana, jednom od najvrijednijih pobjeda u karijeri, protiv nekadašnje svjetske "broj jedan", a sada devete na svijetu, Karoline Voznijacki.

Jovanovski je ubjedljivo izgubila prvi set, a tek što se nametnula sjajnom igrom u drugom dijelu meča (napravila četiri brejka), doživjela je povredu butnog mišića lijeve noge.

U trećem setu gubila je čak sa 4:0, ali se poslije ljekarske intervencije pri rezultatu 2:0 za Voznijacki, postepeno vratila u pravi ritam, izjednačila na 4:4 i zatim preokrenula na 6:5.

Dankinja je u "taj brejku" imala velikih 5:2, kada se činilo da je Bojani na korak od trijumfa ponestalo snage i strpljenja. Međutim, nije bilo tako.

Na svoj servis smanjila je na 5:4, zatim kratkom forhend dijagonalom izjednačila na 5:5 i potom neiznuđenom greškom Voznijacki stigla do meč lopte. Poslije kratke razmjene, poslala je lopticu tačno na osnovnu liniju, zbunjena protivnica loše je reagovala i to je bio kraj...

Jovanovski je ove godine imala dosta problema sa povratkom iz povreda, što je uticalo da na turnirima i u Fed kup mečevima veže sedam poraza.

Prethodnu pobjedu ostvarila je još na Australijan openu, prije tri i po mjeseca, ali ako pomenuta povreda mišića nije ozbiljnije prirode, onda je ovaj uspjeh odličan znak uoči Rolan Garosa.

Jovanovski i Janković sastale su se dva puta i zabilježile po jednu pobjedu. Jelena je ljeta 2010. bila bolja u Portorožu, a Bojana joj se revanširala koji mjesec kasnije u Pekingu.

Anu Ivanović u utorak popodne očekuje meč protiv Poljakinje Ursule Radvanske.

(MONDO, foto: Beta/AP/dpa, Marijan Murat - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC