• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički: Hladna glava odlučuje

U Radničkom veliki optimisti pred peti odlučujući duel vaterpolo finala plej-ofa protiv Crvene zvezde u Beogradu.

 Radnički: Hladna glava odlučuje  Izvor: MONDO

U srijedu će nešto poslije 21 sat biti poznato ime novog šampiona.

Jedinog dosadašnjeg prvaka Srbije, Partizan, poslije šest uzastopnih titula na tronu će zamijeniti Radnički iz Kragujevca ili Crvena zvezda.

"Đavoli" i crveno-bijeli odigraće u bazenu na Tašmajdanu odlučujuću petu utakmicu finalne serije plej-ofa. Do sada je svaka ekipa maksimalno koristila domaći teren, ali u Radničkom vjeruju da će oni iskoristiti prvu i jedinu "meč loptu" i da po prvi put u istoriji Kragujevac dobiti vaterpolo šampiona.

"Teško je bilo šta prognozirati kada se sastaju dvije ovako jake ekipe. Zvezda će biti jako motivisana, nošena sjajnom podrškom sa tribina, pa je zbog toga možda i blagi favorit. Pokušaćemo da iskontrolišemo igru i da eliminišemo jeftine golove, koji na kraju presuđuju. Dobro smo odigrali u Kragujevcu, ali moramo još bolje ukoliko želimo trofej", rekao je kapiten Radničkog, Vanja Udovičić.

Najbolji igrač osvajača Kupa Evrope poslije dva meča suspenzije u finalnoj seriji vratio se u bazen u četvrtom meču i odličnom partijom dao veliki doprinos u ubjedljivoj igri i pobjedi Radničkog (13:9).

Još jedna zvijezda "đavola" Filip Filipović iza sebe ima tri titule šampiona Srbije, kao i pregršt klupskih i reprezentativnih trofeja, pa sigurno da zna recept za pobjedu.

"U prethodnoj utakmici pokazali smo znatno veću želju za pobjedom od protivnika, što je i presudilo. Konačno smo prikazali željenu igru, nadigrali Zvezdu u svim segmentima i tako napravili sjajnu uvertiru za 'majstoricu'. Napravili smo veliki iskorak u odnosu na sve naše prethodne duele, koji su bili na jednu loptu, i ne bi trebalo da bude problema ukoliko ponovimo ovakvu partiju. Međutim, konačan rezultat zavisiće od dosta faktora, a vjerujem da će do trofeja stići ekipa koja bude bolje mentalno pripremljena", ocijenio je Filip Filipović.

Iza iskusnog Aleksandra Ćirić je mnogo velikih utakmica i pobjeda u karijeri. Ukoliko savlada Zvezdu, u srijedu će osvojiti osmu titulu prvaka države.

Ćirić je do prve titule stigao još prije 20 godina i to upravo sa Crvenom zvezdom. Tada je imao samo 15 godina.

"Uspjeli smo da pokažemo karakter u sprovođenju taktičkih zamisli koje su od nas tražene, iako smo imali dosta problema. Skupili smo se i pored povrede Slavka Gaka, koji je izuzetno važna karika u našoj igri i uspjeli da izborimo 'majstoricu'. Međutim, iako smo prezadovoljni učinjenim, ne smijemo dozvoliti da nas ta pobjeda zaslijepi. Dobro poznajemo jedni druge, pa ne vjerujem da će se nešto specijalno promijeniti na taktičkom planu. Mislim da će trofej donijeti hladna glava i bolja motivacij", istakao je Ćirić.

Meč između Crvene zvezde i Radničkog počinje u 20 časova.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC