• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: U Rimu mi je prijatnije

Najbolji teniser svijeta rekao da se u "Vječnom gradu" osjeća prijatnije nego u Madridu, što se i vidjelo na startu Mastersa u Rimu.

 Đoković: U Rimu mi je prijatnije  Izvor: MONDO

Novak Đoković poslije pobjede protiv Španca Alberta Montanjesa na startu Mastersa u Rimu rekao je da je zadovoljan igrom, ali da zna da može i mora bolje.

"Bila je to dobra igra za start, ali znam da mogu i bolje i mislim da sam na dobrom putu. Ova pobjeda mi mnogo znači, jer je prva poslije tri nedelje i osvajanja Monte Karla, ali i zbog toga što dolazi poslije ne baš sjajne nedelje u Madridu. U Rim sam došao još u srijedu kako bih se što bolje spremio za ono što me očekuje ovde, ali i za ono što slijedi, dva gren slema - Pariz i London", rekao je Đoković na konferenciji za medije u Rimu.

On je dodao da je njegov zglob dobro, ali nije htio da pravi poređenja između Rima i drugih turnira, prije svega Madrida, gdje mu je domaća publika zviždala prošle nedelje na meču protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

"Ne, ne bih da poredim nekoliko turnira, da ih imenujem, pa da onda neko nešto izvuče iz konteksta. Osjećam da mi je prijatnije da igram na nekim turnirima gdje imam veću podršku, ali gdje god da igram trudim se da dajem sve od sebe. Na ovom nivou podrška navijača znači, jer može da odluči neizvjesne mečeve", poručio je Đoković.

Prema njegovim riječima, kalendar na ATP turu je zgusnut, ali da bi se napravile neke promjene moralo bi nešto da se žrtvuje.

"Ako neko nešto dobije, onda bi trpio drugi turnir. Ima stvari koje bi mogle da se promjene ako bi se mi igrači držali zajedno. Tenis je globalan sport, ima potencijal u svim aspektima i trebalo bi to iskoristiti. Ponekad se primjećuje konzervativan pristup, ja poštujem tradiciju, ali vjerujem da bi se mogle napraviti neke promjene u duhu modernog vremena i za dobrobit tenisera", zaključio je Đoković.

Svjetski broj jedan je s lakoćom nadigrao Montanjesa (6:2, 6:3), a u osmini finala rimskog mastersa igraće sa pobjednikom duela između Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

(Tanjug, MONDO - foto: AP/Gregorio Borgia)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC