• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavićev oproštaj u Banjaluci

Najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić za deset dana u Banjaluci ponovo će uskočiti u bazen i otplivati svoju oproštajnu trku.

 Čavićev oproštaj u Banjaluci Izvor: MONDO

Čavić je posljednji put plivao na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine kada je zauzeo četvrto mjesto u trci na 100 metara leptir stilom poslije čega je izjavio da mu je to bila posljednja trka u karijeri, ali njegov oproštaj će ipak biti na plivačkom mitingu koji se održava 25. i 26. maja u Banjaluci, piše “Glas Srpske”.

“Zovu me u Banjaluku sledeći vikend da otplivam 50 metara delfin! Za Republiku Srpsku mi ne treba ubeđivanje, vidimo se tamo”, napisao je Čavić.

Dolazak Čavića u Banjaluku potvrdio je Čavićev prijatelj i sportski direktor Plivačkog kluba Olimp iz Banjaluke Željko Panić.

“Oproštaj od aktivne karijere Milorad će napraviti u Banjaluci na našem mitingu koji će se 25. i 26. maja održati na Gradskom olimpijskom bazenu. Ujedno, on će biti i promoter našeg mitinga kao što je to radio i prošlih godina kada je bio naš redovan gost, a biće ovo prilika da mu zahvalimo za sve ono što je do sada uradio za nas. Uz njega promoter će biti i naša plivačica Ivana Ninković, koja je već sada ostvarila odlične rezultate i od koje se mnogo očekuje u budućnosti”, rekao je Panić.

Na mitingu u Banjaluci, osim Čavića, plivaće takmičari iz 14 zemalja, a među njima su i reprezentacije Srbije i Grčke. Biće to jedna od posljednjih prilika za plivače da izbore normu za Svjetsko prvenstvo koje se održava u julu u Barseloni.

Prvu zlatnu medalju za Srbiju Čaviće je osvojio 2003. godine u Dablinu na Evropskom prvenstvu, gdje je postavio novi svjetski rekord na 100 metara delfin stilom i osvojio srebrnu medalju na 50 metara slobodnim stilom.

Titulu na 100 metara delfin stilom je osvojio na Evropskim šampionatima 2006, 2007 i 2008 godine, a Evropsko prvenstvo 2008. godine u Ajndhovenu ostaće upamćeno ipo ceremoniji dodjele medalja na 50 metara delfin stilom na kojoj se Čavić kao pobjednik pojavio na postolju u majici na kojoj je pisalo “Kosovo je Srbija” zbog čega je diskvalifikovan sa Evropskog prvenstva.

Iste godine 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu, osvojio je srebrnu medalju u čuvenoj trci na 100 metara Delfin. Čavić je bio drugi, sa stotinkom iza Majkla Felpsa, a godinu dana kasnije Omega koja proizvodi uređaje za mjerenje je priznala da je Milorad Čavić prvi dotakao, ali nedovoljno jako da pokrene mehanizam na satu za mjerenje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC