• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mario Ančić radi za NBA ligu

Bivši sedmi teniser svijeta, koji se povukao početkom 2011. dobio posao u pravnoj službi najjače košarkaške lige svijeta u Njujorku.

 Mario Ančić radi za NBA ligu Izvor: MONDO

Mario Ančić jedan je od najuspješnijih tenisera Hrvatske svih vremena. Na ATP listi 2006. godine zauzimao je sedmo mjesto, što je bio najbolji plasman jednog Hrvata poslije Ivana Ljubičića i Gorana Ivaniševića.

Iako su mu predviđali sjajnu karijeru, Ančić je u februaru 2011. morao da se oprosti od tenisa u 27. godini, nakon što je mononukleoza koju je preležao ostavila ozbiljne posljedice na njegovo zdravlje.

Mario Ančić, koji je Hrvatskoj pomogao da osvoji Dejvis kup trofej 2005. godine, nakon što je u paru sa Ivanom Ljubičićem na Olimpijskim igrama u Atini osvojio bronzu, iako se profesionalno bavio tenisom završio je Pravni fakultet u Splitu.

Nakon što se "penzionisao", radio je u advokatskoj kancelariji u Zagrebu, a zatim se preselio u Njujork, gde je magistrirao na Univerzitetu Kolumbija.

To mu se isplatilo, budući da je dobio posao da radi za NBA ligu. On je na konkursu za mjesto u pravnoj službi centrale lige u Njujorku konkurisao zajedno sa još oko 1.000 zainteresovanih i izabran je, uz još jednog Amerikanca, prenio je "Jutarnji list".

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Julian Finney)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC