• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Zvezda šampion!

Crveno-bijeli nadigrali Radnički 9:7 u petom meču finala plej-ofa i osvojili treću titulu prvaka države.

 VATERPOLO: Zvezda šampion! Izvor: MONDO

Crvena zvezda je šampion Srbije! Titula je na Tašmajdanu poslije punih 20 godina, treća u istoriji kluba.

Zvezda je definitivno bila najbolja ove sezone u državi, a to je potvrdila osvajanjem "duple krune".

U odlučujućoj utakmici finala plej-ofa prvenstva Srbije, pred punim tribinama beogradskog plivališta i uz veliku podršku preko 2.000 navijača, crveno-bijeli savladali su Radnički iz Kragujevca 9:7 (2:2, 2:1, 2:2, 3:2).

Zasluženo!

Kakav su samo spektakl pripremili igrači oba tima. I peta utakmica bila je neizvjesna od početka do kraja. Počelo je goleadom na obe strane, a završila se nevjerovatnim golom Nikole Rađena i uskakanjem publike u bazen.

Imali su i Kragujevčani priliku da stignu do trofeja, ali je jedna nevjerovatna greška Đorđa Filipovića dva minuta prije kraja, u trenucima kada je imao otvoren šut, omogućila Dušku Pijetloviću da na drugoj strani iz okreta maestralno savlada Zdravka Radića.

Rađen je samo stavio tačku na veliko finale!

Dvostruki strijelac za crveno-bijele bio je Viktor Rašović, dok su po dva gola za Radnički dali Vanja Udovičić i Aleksandar Ćirić.

Za crveno-bijele sezona nije gotova, pošto ih 31. maja očekuje i meč polufinala završnog turnira Lige šampiona protiv španske Barselonete u Beogradu. Na Fajnal foru Lige šampiona učestvuje i Partizan.

TOK UTAKMICE

PRVA ČETVRTINA

Utakmica je otvorena sa tri brza gola! Zvezda je povela preko Marka Avramovića u svom prvom napadu, ali je Vanja Udovičić odgovorio sa dva pogotka, jedan sa igračem više, a drugim dok su snage bili izjednačene u bazenu.

Boris Vapenski koristi brojčanu prednost i uspijeva da izjednači rezultat. Iznenađujuće mnogo golova već u četvrtom minutu meča.

Poslije "lakih" golova, Denis Šefik i Zdravko Radić briljiraju među stativama! Neriješeno je poslije osam minuta igre na Tašmajdanu.

DRUGA ČETVRTINA

Radnički je i u drugoj dionici prvi doplivao do lopte, ali nije iskoristio napad. Na drugoj strani, u trenutku kada je Zvezda imala napad "pet na četiri", Strahinja Rašović vraća prednost Beograđanima.

Denis Šefik je odbranio, ali sudije nisu vidjele tu intervenciju, već su dodijelile loptu crveno-bijelima, koji iz polukontre postižu vrlo lijep gol. Strijelac je Stojčić na asistenciju Vapenskog.

Kragujevčani su više od devet minuta bez gola.

Tek u posljednjem napadu, poslije skoro 12 minuta, uz dosta sreće, Damir Burć uspijeva da savlada odličnog Šefika. Domaćin je dobio drugu četvrtinu 2:1.

TREĆA ČETVRTINA

Ovaj put je Zvezda prva stigla do lopte, a gol postigao Radnički. Đorđe Filipović je na isteku napada "đavola" posla fenomenalan lob ka Šefiku i pogodio mrežu.

Tim Dejana Savića opet vodi. Malo je nedostajalo da se Radnički odbrani poslije isključenja Vanje Udovičića, ali je Sava Ranđelović pokupio otpadak i smjestio ga u gol.

Neriješeno je na Tašmajdanu - 5:5. Zvezda je loše riješila dvije kontre, brzo, i nije uspjela da poveća prednost. Kazna je stigla od Aleksandra Ćirića. Igra se gol za gol. Mladi 20-godišnji Viktor Rašović postiže šesti za crveno-bijele.

Viktor Rašović igra sjajno!

Postiže drugi vezani gol i Zvezda ponovo ima "plus dva".

Najiskusniji preuzima odgovornost i napad sa dva igrača više Radničkog uspješno završava. Novi gol Ćirića. Neriješeno je u trećoj četvrtini, ali domaćin ima gol prednosti i za toliko je bliži tituli.

ČETVRTA ČETVRTINA

Boris Zloković postiže prvi pogodak na meču, vrlo bitan. Tačno pet minuta prije kraja rezultat je 7:7. Obe ekipe ne koriste pod dva napada sa igračem više za vođstvo. Kao da se i jednima i drugima stegla ruka.

Ali, Duško Pijetlović se odlično snalazi na poziciji centra i iz okreta vara Burića, pa zatim i Radića. Do kraja je ostalo 2,27!

Nikola Rađen po isteku napada, 30 sekundi prije kraja utakmice, pogađa iz nevjerovatne situacije i donosi Zvezdi titulu!!!

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC