• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Primorje pokazalo put Partizanu

Riječko Primorje smanjilo u finalnoj seriji hrvatskog prvenstva protiv dubrovačkog Juga na 1-2 u pobjedama. Spektakularan vaterpolo.

 VATERPOLO: Primorje pokazalo put Partizanu Izvor: MONDO

Dubrovački Jug nije nesavladiv, a to je, još jednom, pokazalo riječko Primorje koje je u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa hrvatskog prvenstva uspjelo da pobijedi i smanjilo na 1-2 u ukupnom skoru.

Primorje je dobilo Jug 6:5 poslije fenomenalnog vaterpola u Rijeci i vratilo je finalnu seriju u Dubrovnik (četvrta utakmica u nedelju).

Ovo samo po sebi ne bi bilo toliko zanimljivo za čitalačku publiku u Srbiji i BiH da Jug nije učesnik finalnog turnira Lige šampiona koje će biti odigrano u Beogradu 31. maja i 1. juna, a u polufinalu igra protiv Partizana.

Jug je vodio 3:1, ali je Primorje od treće četvrtine uspostavilo svoj ritam igre i predvođen fenomenalnom braćom iz Mađarske Denešom i Danijelom Vargom uspjelo da savlada izuzetno jaku ekipu iz Dubrovnika.

Ono što bi crno-bijeli trebalo da "prekopiraju" jeste visok presing i agresivna odbrana koje je Primorje odigralo tokom većeg dijela meča. Naravno, za to je potrebna puna koncetracija tokom sve četiri četvrtine, mnogo snage i umješnosti.

Bilo je zanimljivo gledati Jug u dvije situacije - kada vodi i kada "juri" minus. Primorje je povelo 1:0, da bi Miho Bošković sa tri gola iz daljine donio prevagu na stranu Juga. Bošković, sjajni mladi golman Marko Bijač, odlična odbrana Juga u prve dvije četvrtine donijeli su prednost "gošparima" i izgledalo je da će se radovati tituli na gostujućem bazenu.

Međutim, u trećoj i posljednjoj četvrtini, braća Varga su odigrali "simultanku" i ostavili su Primorje u igri. Srećna okolnost je što Primorje ove sezone ne igra Ligu šampiona (kao i mnoge druge evropske vaterpolo institucije), inače bismo i Riječane sigurno gledali na finalnom turniru.

Jug će, bez obzira na konačan ishod finalne serije hrvatskog prvenstva veliki favorit na Fajnal foru u Beogradu. Dubrovčani su pokriveni na svim pozicijama, počev od supertalentovanog golmana Bijača, preko haubice Mihe Boškovića (ukupno dao četiri gola u trećem meču), vjerovatno najboljeg šutera u Evropi trenutno, preko centra Nikše Dobuda, pokretljivog Mara Jokovića, do Crnogoraca Nikole Janovića i Aleksandra Ivovića...

Teško je, zapravo, reći, kako igrati protiv Juga, ali to je već na Vladimiru Vujasinoviću i njegovim crno-bijelim učenicima. Ako "uštopujete" Boškovića, opasnost preti od Janovića ili Ivovića.

U svakom slučaju, Jug nije nepobjediv. Primorje je, uprkos očajnoj realizaciji napada sa igračem više, uspjelo da "ugrize" Dubrovčane, zahvaljujući prije svega inspirisanoj braći Varga i odličnom Franu Vićanu.

Riječani su bili bolji od Juga i u finalu regionalne Jadranske lige (bilo je 9:8).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC