• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZJAVE: Zvezda slavi, Radnički ne tuguje

Kapiten ekipe Andrija Prlainović rekao je da mu je osvajanje titule prvaka Srbije sa Crvenom zvezdom jedan od najljepših trenutaka u životu.

 IZJAVE: Zvezda slavi, Radnički ne tuguje  Izvor: MONDO

Zvezda je u dramatičnoj "majstorici", pred punim tribinama bazena Tašmajdan, savladala Radnički iz Kragujevca rezultatom 9:7, pošto su gosti propustili sijaset prilika da izjednače na 8:8 i probaju da peti meč uvedu bar u produžetke.

"Uložili smo mnogo truda i energije i to nam se na kraju isplatilo. Došli smo do drugog pehara u sezoni, što je zaista veliki uspjeh. Ovo je jedan od najljepših dana u mom životu i zauvijek ću ga
pamtiti. Imali smo veliki motiv da osvojimo 'duplu krunu'", rekao je Prlainović.

Pogledajte FOTO-GALERIJU!

Svi igrači domaćeg tima su blistali, a obično rječiti Prlainović je priznao da je "ostao bez riječi" od radosti.

Zvezda je vratila titulu u klub poslije 20 godina, a Marko Avramović naglasio da je to urađeno protiv tima koji je prije početka sezone važio za glavnog favorita i koji ima veća imena u svom sastavu.

Duško Pijetlović je priznao da je tim osjećao strah poslije subotnjeg ubjedljivog poraza u Kragujevcu.

"U vrlo neizvjesnim finalnim utakmicama osvojili smo titulu i zaista sam presrećan zbog toga. Poslije poraza u Kragujevcu smo strijepili da li možemo da se dignemo iz te prašine. Atmosfera nam je u tome pomogla i nema ljepšeg osjećaja od ovog", rekao je Pijetlović.


Trener novog šampiona Dejan Savić nije htio da priča poslije meča i novinarima je samo odmahivao rukom.

Njegov kolega Dejan Udovičić kazao je da su oba tima pružila maksimum.

"Čestitam velikom evropskom klubu na osvojenoj tituli, kao i mojim igračima, što su sve vrijeme pružali maksimum i probali da dođu do titule već u prvoj sezoni. Nadam se da će ili Zvezda ili Partizan osvojiti Ligu šampiona", rekao je Udovičić.

Potom se okrenuo analizi utakmice.

"Imali smo svoju šansu na 7:7, kada smo imali dva igrača više, ali sreća je bila na drugoj strani i to je sport. Finale je bilo prelijepa priredba tokom svih pet utakmica, a Zvezda je zasluženo osvojila prvenstvo".

Udovičić je potvrdio da mu je ovo posljednja utakmica na klupi Radničkog, pošto se seli u SAD, da obavlja posao selektora reprezentacije. On je prošle godine smijenjen sa pozicije selektora Srbije, uprkos osvajanju bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, kao i brojnim uspjesima tokom čitavog mandata, započetog 2006.

Filip Filipović uprkos porazu je bio nasmijan, a novinarima je rekao da Radnički nema za čim da žali.

"Ovo je veliki dan za srpski vaterpolo. Jeste da smo imali svoje šanse, za kojima žalim, ali nema mjesta tugovanju. Volio bih da se ovakva priča sa srpskim vaterpolom nastavi i narednih godina, ali to ne zavisi od nas igrača, već od čelnika klubova i glavnih ljudi u državi", rekao je srpski reprezentativac.

Radnički je ovim mečom završio sezonu, sa osvojenim Kupom Evrope, dok će Zvezda i Partizan nastupiti na Fajnal foru Evrolige, u Beogradu 31. maja i 1. juna.

Crveno-bijeli će tada imati priliku da kompletiraju "triplu krunu".

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC