• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Jelena poslije maratona u četvrtfinalu

Srpska teniserka poslije duge borbe pobijedila petu teniserku svijeta (7:6, 7:5) i izborila plasman među osam najboljih na turniru u Rimu.

 RIM: Jelena poslije maratona u četvrtfinalu  Izvor: MONDO

Jelena Janković će igrati u četvrtfinalu turnira u Rimu.

Srpska teniserka je u trećem kolu bila bolja od Kineskinje Li Na rezultatom 7:6 (7:2), 6:4, u dugom i neizvjesnom meču, koji je trajao dva sata i 40 minuta.

Jelena Janković je poslije lošeg starta (0:2 i neiskorišćene brejk lopte Li Na), ubacila u "petu brzinu", dobila tri gema zaredom i preuzela vođstvo. Srpska teniserka je zatim povećala prednost i u devetom gemu stigla do četiri set lopte.

I kada se činilo da će poslije nešto više od pola sata igre lagano povesti sa 1:0 u setovima, ona je zakomplikovala stvari.

"Kraljica drame" izgubila je maratonski gem na svoj servis, i to duplom greškom, dozvolila Kineskinji da se potpuno vrati u igru (5:5), pa je prvi dio igre odlučen u taj brejku.

Jelena je konačno, kada je bilo najpotrebnije, uspjela da nadoknadi sve propušteno. Povela je sa 4:0, a pola sata nakon prvih prilika da okonča set konačno joj je to i pošlo za rukom - iskoristila je prvu od novih četiri set lopte i dobila sa 7:2.

Peta teniserka svijeta, Li Na, u nastavku je pružila daleko žešći otpor. Ipak, Džej Džej je vrebala pravu priliku i "ulovila" je u sedmom gemu. Ona je poslije duge borbe, koja je trajala punih 24 minuta, iskoristila tek desetu brejk loptu (!) za vođstvo od 4:3.

Srpska igračica je nakon toga lako dobila gem na svoj servis, što je zatim učinila i Kineskinja, a onda je u gemu, u kojem je servirala za konačnu pobjedu spasila šest brejk lopti, ali ne i sedmu - i Li Na se vratila u igru (5:5).

Jelenu to nije obeshrabrilo, već je naprotiv, brzo poništila lošiji period igre napravivši ribrejk - 6:5, a onda je konačno sa uspjehom završila posao.

U četvrtfinalu turnira u Rimu, koji je osvajala 2007. i 2008. godine, igraće sa pobjednicom duela Roberta Vinči (Italija) - Simona Halep (Rumunija).

Protiv Roberte Vinči ima pozitivan skor (4:2), a ove godine igrale su dva puta i podijelile plijen - Džej Džej je slavila u posljednjem duelu u Majamiju, dok je Italijanka bilja bolja na turniru u Sidneju.

U međusobnim okršajima sa Simonom Halep, 64. teniserkom svijeta, ima polovičan učinak. Jelena je pobijedila prije tri godine na US Openu, a Rumunka se revanširala dvije godine kasnije na turniru u Briselu.

Turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 2.369.000 dolara, a pobjednica će osvojiti 900 WTA bodova i ček na 343.548 evra.

(MONDO, foto: Beta/AP/Riccardo De Luca)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC