• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Kakav poraz Jelene!

Rumunka Simona Halep izbacila Jelenu Janković sa turnira u Rimu. Jelena imala 3:0 u trećem setu, potom je servirala za pobjedu, ali...

  RIM: Kakav poraz Jelene!  Izvor: MONDO

Jelena Janković je uspjela da izgubi dobijeno protiv Rumunke Simone Halep, koja je, vjerovatno, skinula "najveći skalp" u dosadašnjoj karijeri.

Treći set ovog četvrtfinalnog duela teško je opisati. Vodila je srpska teniserka 3:0, potom je Rumunka izjednačila, a onda je uslijedila serija brejkova. Bilo je 4:3 za Jelenu, da bi Simona odmah uzvratila, a onda je ponovo Džej Džej oduzela servis protivnici za 5:4. Ali, Jelena ne bi bila Jelena da se sama ne ubaci u mulj i probleme.

Imala je 40:15, ali je uspjela da sve to prospe!!! Rumunka je vezala četiri poena i izjednačila.

Jelena Janković - Simona Halep 1:2 (6:4, 0:6, 5:7) u četvrtfinalu turnira u Rimu.

Početak meča nagovijestio je da će biti mnogo uzbuđenja. Povela je Rumunka 2:0, ali se Jelena vratila u igru. Ključni brejk napravila je kod 4:4 u prvom setu. Imala je dve brejk šanse i iskoristila je drugu i došla je u priliku da servira za osvajanje prvog seta.

Ali, Jelena se dobrano pomučila da osvoji prvi set. Žilava Rumunka, 64. teniserka svijeta, imala je brejk šansu, ali se Srpkinja spasila.

Drugi set - potpuno pomračenje Jelene. Zapravo, nje nije ni bilo na terenu. Rumunka je slistila srpsku teniserku u setu u kojem je pri vođstvu 3:0 zatražila medicinski tajm-aut kako bi bandažirala žulj. Nije je to omelo da dobije drugi set sa nulom.

Treći set smo već opisali na početku. Valjda umorne od prethodnih teških borbi, obje su griješile i kao da im je bilo lakše kada nisu morale da serviraju. Jelena se unervozila, počela je da se raspravlja sa sudijama, a Simona je nekako uspjela da ispliva sa svojim servisom.

Dekoncetracija Jelene Janković bila je najbolje uočljiva kada je pri rezultatu 5:6 za protivnicu "smečovala" sama sebi u polje!

Rumunka je stila do 40:15, da bi uslijedila sporna situacija. Jelenina lopta je skliznula niz liniju, bilo je dileme da li je aut, ali je glavni sudija presudio da je lopta unutra. Ali, ostao je isti rezultat zato što je linijski uzviknuo aut, a Rumunka je zastala pa kao nije mogla da reaguje.

To je toliko iznerviralo Jelenu da je ušla u raspravu sa glavnim sudijom, rekavši joj: "Da li si normalna!? Pa, mogla je da reaguje, da uradi, bila je na lopti!".

Ostalo je kako je presuđeno, a naredni poen Jelena je dobila. Rumunki je ostala još jedna brejk šansa, koju je iskoristila, uz Jeleninu pomoć.

Bolja ide dalje.

(MONDO - AP Photo/Riccardo De Luca)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC