• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Nadal deklasirao Federera

Španski teniser dominantnom igrom u finalu stigao do šeste titule ove sezone - 6:1, 6:3 protiv svog nekada najvećeg rivala.

 RIM: Nadal deklasirao Federera Izvor: MONDO

Rafael Nadal je od svog povratka na teren, u februaru, nastupio na osam turnira. Odigrao je isto toliko finala i trijumfovao čak šest puta!

U nedjelju popodne u Rimu, podigao je treći pehar na četiri ovogodišnja turnira Masters serije, poslije uspjeha u Madridu i u Indijan Velsu. U Monte Karlu ga je savladao Novak Đoković, dok je turnir u Majamiju propustio zbog umora.

Nadal i Federer sastali su se u finalu poslije nepune dvije godine (Rolan Garos 2011), ali ovog puta to nije bio meč dostojan borbe za važnu titulu.

Majorčanin je poslije izgubljenog uvodnog gema preokrenuo na 6:1, 3:0 i tek onda je Federer prekinuo seriju od devet izgubljenih gemova, smanjivši na 3:1.

Rafa je bio na korak od najubjedljivije pobjede u mečevima koje su njih dvojica odigrala u dva dobijena seta, ali se Rodžer prenuo u posljednjem trenutku i poslije svog jedinog brejka ublažio debakl.

Nadal je povećao vođstvo u međusobnim susretima na 20:10, od čega je na šljaci 13:2. Federer je na zemljanoj podlozi uspio da ga savlada u finalima Hamburga 2007. i Madrida 2009.

Koliko Švajcarac nije bio raspoložen za igru (možda i umoran, poslije teških mečeva u petak i subotu uveče), pokazuje i broj njegovih neiznuđenih grešaka - čak 32, u odnosu na Nadalovih osam.

Nadal, koji je trenutno peti teniser svijeta, iskoristio je pet od šest prilika za brejk.

Zanimljivo je da je Serena Vilijams osvojila turnir u Rimu u ženskoj konkurenciji, identičnim rezultatom u finalu protiv Viktorije Azarenke - 6:1, 6:3.

(MONDO, foto: Beta/AP/Andrew Medichini)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC