• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Partizanu utjeha u Kupu

Partizan odbranio trofej u Kupu Srbije. U finalu, crno-bijeli pobijedili Zaječar 30:24.

 RUKOMET: Partizanu utjeha u Kupu Izvor: MONDO

Rukometaši Partizana nisu uspjeli da odbrane titulu prvaka Srbije (ove godine šampion je Vojvodina), ali su zato uspjeli da ponovo osvoje trofej u Kupu.

U finalu u Pančevu, Zaječar - Partizan 24:30 (13:12). Crno-bijelima je ovo 11. trofej nacionalnog kupa u istoriji kluba, a drugi zaredom.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Bogdan Radivojević (na slici) sa 10 pogodaka. Kod Zaječara Petković je dao devet golova.

Upravo je Radivojević bio strijelac, vjerovatno, ključnog gola na utakmici kada se Partizan u finišu "odlijepio" na +3 (24:21), a Zaječarci više nisu imali snage za preokret.

Zaječar se muški borio tokom većeg dijela meča, odnosno dok je imao snage. Očigledno da je polufinalni meč protiv Vojvodine i iznenađujuća pobjeda odnijela danak, jer igrači Zaječara nisu imali snage da se do kraja meča nose sa Partizanom.

Imali su crno-bijeli na početku +3 (8:5), ali je Zaječar uspio da preokrene i povede 10:9. Otprilike, tako je izgledao cijeli meč. Sve do finiša meča kada je presudio "suvi kvalitet" crno-bijelih.

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković odao je priznanje rivalu, rekavši da je Zaječar moralni pobjednik takmičenja.

"Završili smo sezonu onako kako i treba - trijumfalno. Ekipa Zaječara je pokazala visok nivo borbenosti, oni su definitivno moralni pobjednici cijelog takmičenja. Mi smo zadovoljni što smo osvojili trofej, izbacili ove sezone na rukometnu scenu nekoliko mladih igrača. Definitivno možemo da kažemo da je ova sezona bila jedna od boljih, a neosvojena šampionska titula nam samo daje motiv za sljedeću godinu", rekao je Brković poslije meča.

Kapiten Partizana Uroš Mitrović priznao je da je Zaječar u većem dijelu meča zadavao velike probleme njegovoj ekipi.

"Zaječar nas je namučio 50 minuta, ali mislim da smo u rotaciji uspjeli da ih savladamo jer nisu imali više snage da trče sa nama. Možda je i naša želja za pobjedom bila jača"
, zaključio je Mitrović.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC