• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Ja sam svjež, drugi su već umorni

Švajcarskog veterana ne brine to što će na Rolan Garos otići bez osvojenog trofeja u 2013. godini. "Sve je pod kontrolom", tvrdi on.

 Federer: Ja sam svjež, drugi su već umorni Izvor: MONDO

Rodžeru Federeru se nikada u karijeri profesionalca, a ona traje od 2001, nije dogodilo da sredinu maja dočeka bez titule.

Ove godine za to je zaslužan i njegov neuobičajeni plan i program, po kojem je za četiri i po mjeseca nastupio na svega šest turnira, iako nije bio povrijeđen.

Federer je u nedjelju u Rimu odigrao prvo finale u 2013. i ubjedljivo ga izgubio od Rafaela Nadala (6:1, 6:3), ali ga to nije previše pogodilo.

"Radim i planiram na duge staze. Koncentrisan sam na nivo svoje igre, zadovoljan sam onim što postižem i kako treniram. Sve je pod kontrolom, zdrav sam i igram dobro. Protiv Rafe sam isprobao neke stvari, mada ne onako kako sam želio. Vjerujem da sam spreman za plasman u polufinale ili finale grend slem turnira", rekao je Federer, a prenio zvanični sajt Rolan Garosa.

Otvoreno prvenstvo Francuske počinje u nedjelju.

Federer je tamo trijumfovao 2009. godine, četiri puta poražen je u finalu (uvek od Nadala), a Rolan Garos je posljednji grend slem na kome je ispao prije četvrtfinala. To se dogodilo prije devet godina!

S obzirom na to da u avgustu slavi 32. rođendan, Švajcarac smatra da će mu mali broj odigranih turnira ići u prilog, kada dođe red na najvažnija takmičenja.

"Ja tek ulazim u formu, dok mnogim drugim momcima prijeti mentalni zamor poslije mjeseci i mjeseci provedenih na turnirima. Nisam umoran kao oni i to bi mogla da bude moja prednost", jasan je Federer.

On u ATP trci, kojom su obuhvaćeni samo rezultati iz tekuće godine, zauzima tek šesto mjesto, iza Nadala, Đokovića, Mareja, Ferera i Berdiha.

"Ali, ako osvojim grend slem, opet će svi pričati da sam najbolji na svijetu".

(MONDO, foto: Beta/AP/Andres Kudacki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC