• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Bez Mareja! Kome će "zapasti" Nadal?

Poslije odluke Endija Mareja da se zbog povrede leđa povuče sa Rolan Garosa, Rodžer Federer postaće drugi nosilac.

 RG: Bez Mareja! Kome će "zapasti" Nadal? Izvor: MONDO

Ovog puta bez Endija Mareja.

Drugi teniser svijeta, koji poput "Broja 1" Novaka Đokovića nikada nije trijumfovao na Rolan Garosu, donio je tešku odluku da se 2013. godine ne pojavi na najvažnijem turniru tokom sezone šljake.

Povreda leđa, koja je Škota mučila i u Madridu i u Rimu, nije tako bezazlena. Poslije dugog vaganja, odlučio je da je tako najbolje, pa ćemo Mareja sljedeći put vidjeti na terenu kada počne sezona na travi, vjerovatno prvo na Kvinsu i onda na Vimbldonu.

Ovo će dodatno podići Rafaela Nadala na listi nosilaca. "Kralj šljake" se u "minut do 12", trijumfima u Madridu i Rimu, popeo na četvrtu poziciju na ATP ljestvici i tako obezbijedio sebi (ali i drugima) da se ne sretne sa Đokovićem, Marejom i Rodžerom Federerom prije polufinala Rolan Garosa, zbog čega su odahnuli i organizatori, ali...

...poslije Marejevog povlačenja, Rafa će biti treći nosilac. To znači da Đoković i Federer kao prvi i drugi sigurno neće moći da igraju prije finala, a da će biti volja žrijeba da li će treći Nadal ili odjednom četvrti David Ferer zapasti u polovinu žrijeba gdje je Nole ili Rodžer.

"Veoma teška odluka...", rekao je Marej u utorak uveče.

"Volim da igram u Parizu, ali poslije ljekarskih pregleda, obaviješten sam da nisam potpuno spreman i da bi to bio veliki rizik. Izvinjavam se organizatorima i hvala svima na porukama podrške. Ja ću se od danas koncentrisati samo na to da se što prije vratim na teren".

Kvins počinje 10. juna, poslije čega bi Marej trebalo da nastupi na dvodnevnoj egzibiciji u Harlingem klubu. Vimbldon počinje već 24. juna i bila bi velika šteta ne vidjeti ga na tako kratkoj, rijetkoj i uvijek zanimljivoj sezoni na travi, koja ne traje ni mjesec dana.

Marej je inače otkrio da ga leđa muče od kraja 2011. godine i da često igra pod injekcijama zbog toga. On je objasnio da svaki igrač pronalazi podlogu na kojoj se najbolje snalazi i da je to, u njegovom slučaju, beton, ali i da to očigledno uzima danak. Kaže da, taman kada se privikne na tvrdu podlogu (Melburn, Doha, Indijana Vels, Majami), stiže prelazak na šljaku na kojoj se nikada nije osjećao udobno, jer kao mali, trenirajući po Britaniji, "nije odrastao na zemljanim podlogama".

A, u Parizu bi ga očekivali mečevi u tri seta na šljaci, koja je kao najsporija podloga često mjesto gdje se igraju najduže razmjene i najduži dueli.

"Garos je užasno fizički zahtjevan. Morate da budete 100 odsto spremni. To je period kada vam je tijelo na teškom ispitu i to je turnir poslije kojeg se ne osjećate bolje nego što ste bili prije toga. A, ja nisam spreman trenutno za takav poduhvat", rekao je Marej i dodao da njegovim leđima više prija kada loptica niže odskače i ide brže.

"U tom smislu, tvrda podloga mi pomaže..."

Engleski mediji navode da povreda koja muči Škota ima veze sa diskus hernijom.

Biće to prvi gren slem koji će Marej propustiti od 2007. godine kada nije igrao Vimbldon. Prvi put poslije 19 godina neće biti britanskog tenisera na Rolan Garosu.

(MONDO, foto: Beta/AP/Andrew Medichini)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC