• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: ŽRK Borac pred gašenjem!

Zbog loše finansijske situacije, Ženski rukometni klub Borac iz Banjaluke u narednoj sezoni mogao bi da igra u Drugoj ligi Republike Srpske.

 RUKOMET: ŽRK Borac pred gašenjem! Izvor: MONDO

Rukometašice Borca u ovoj sezoni osvojile su Kup BiH, dok su prvenstvo okončale na trećem mjestu. Ipak, odlični rezutlati nisu podstakli nadležne institucije da pomognu trofejnom banjalučkom klubu, koji se nalazi u veoma teškoj situaciji.

"Dugovi kluba u ovom trenutku iznose više od 72.000 maraka. Od te cifre nešto više od 20.000 dužni smo za prevoz, dvoranu, smještaj, struju, vodu i ostalo, a 52.000 maraka igračicama i stručnom štabu za plate. Nije to veliki novac, ali mi ga nemamo i ne vjerujem da ćemo ga imati. Nismo u mogućnosti da isplatimo naknade igračicama i stručnom štabu, koje smo posljednji put isplatili u januaru", rekao je za "Glas Srpske" direktor ŽRK Borca Ranko Gligorić i dodao da je od početka godine na račun kluba uplaćeno svega 6.000 KM, koje je prebacio Grad Banjaluka, dok od Ministarstva porodice, omladine i sporta Borac nije dobio ništa.

Gligorić je dodao da će od gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića tražiti hitan sastanak, kako bi se pokušali riješiti nagomilani problem. U suprotnom, u pitanje bi došla i sama egzistencija kluba ili bi morao da se preseli u najniži rang, odnosno Drugu ligu Republike Srpske.

"Smatram da je to ispravan potez, da konačno svi sjednemo za sto, iznesemo probleme, potrebe i pokušamo naći način za postepen izlaz iz krize svih kolektiva", podvukao je Gligorić.

(MONDO, foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC