• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEKLAREN: Svi smo razočarani

"Bili smo preambiciozni, bolid nije ispunio očekivanja", rekao šef Meklarena Martin Vitmarš.

 MEKLAREN: Svi smo razočarani  Izvor: MONDO

Šef tima Meklaren iz Formule jedan, Martin Vitmarš rekao je da je ekipa preambiciozno ušla u ovu sezonu ponesena pobjedama sa kraja prošle, kao i da vozači Dženson Baton i Serhio Perez imaju razloga da budu razočarani.

Bolid MP4-28 ove sezone nije ispunio očekivanja, bio je prespor, a odnos Batona i Peresa nije dao rezultata. Meklaren ove sezone nije imao ni jedan finiš na podijumu, najbolja startna pozicija bila je sedma, dok je najbolji plasiran bio Baton u Kini, na petom mjestu.

"Ne tako davno imali smo najbrži bolid, a sada to nemamo. 'Od vrha do dna' se bržo stiže u ovom poslu. Teško je i vjerujte mi i mi se nerviramo", rekao je Vitmarš.

Meklaren je prošle sezone u poretku konstruktora završio na trećem mjestu, dok ove zauzimaju šesto sa više od 100 poena zaostatka za vodećim Red Bulom.

Na Velikoj nagradi Španije u Barseloni prije dvije nedjelje Meklaren je pokušao da unaprijedi bolid, ali u tome nisu uspjeli. Baton je na stazi Katalunja završio na osmom mjestu, dok je Peres bio deveti.

"Kada sada pogledamo unazad, bili smo previše ambiciozni prošle godine. Imali smo izuzetno konkurentan bolid, ali smo odlučili da učinimo velike promjene kako bismo bili još bolji. Trebalo je da razvijamo ono što smo već imali, a ne da pravimo novo, ali mi to nismo uradili i sada plaćamo cijenu toga", rekao je Vitamrš.

Šef Meklarena rekao je da se raduje saradnji sa Hondom od 2015. godine.

"Vjerujem da će naša saradnja potrajati na duge staze. Imamo dobar budžet i imamo sjajnog novog partnera. Cilj nam je jasan. Želimo da konstantno pobjeđujemo zajedno", rekao je Vitmarš.

(Beta, MONDO - foto: AP/Claude Paris)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC