• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak misli o igri, Jelena o povredi

”Ne razmišljam o finalu”, rekao je Đoković. ”U pojedinim trenucima više sam razmisljala kako da trčim i napravim sledeći korak”, priznaje Janković.

 Novak misli o igri, Jelena o povredi  Izvor: MONDO

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je protiv Rajnera Šitlera u utorak igrao onoliko koliko mu je bilo dovoljno da pobedi i plasira se u treće kolo Olimpijskog turnira u Pekingu.

Đoković je bio bolji od Nemca u dva seta 6:4, 6:2.

"Igrao sam onoliko koliko mi je bilo potrebno za pobedu. Teško je bilo napraviti brejk, jer se on konstantno izvlačio iz teških situacija, a ja nisam imao završni udarac. Uspeo sam to da uradim i prelomim meč na 5:4 u prvom setu. Posle toga je bila manje-više rutina", rekao je Đoković novinarima posle meča.

Na pitanje novinara da li razmišlja o finalu i da li se čuva za taj meč, on je rekao da bi voleo da se tamo nađe, ali da do finala ima još mnogo mečeva.

"Ne razmišljam o finalu, mada bih voleo da se nađem u toj situaciji, ali ima još mečeva do medalje. Koja god bila - biću presrećan. Takmičiti se u Pekingu je veliki uspeh", rekao je on.

Đoković je rekao da će ga u trećem kolu čekati težak protivnik.

"Igraću ili protiv boljeg iz meča Tomasa Johansona i Mihaila Južnog. To su teški protivnici, ali zadovoljan sam igrom i trenutnom formom", dodao je on.

Treći teniser sveta rekao je da je zadovoljan jer nema problema sa povredom.

"Ne muči me povreda, ali ima stvari koje nisu 100 procentne. Ali, kada izađete na tere adrenalin preovlada i ne osećate više ništa", rekao je Đoković.

Đoković se našalio i rekao da je ponosan što je izgubio onoliko gemova, koliko je izgubila i Jelena Janković.

"Ponosan sam jer sam izgubio onoliko gemova koliko je i Jelena. To je napredak u mojoj igri", rekao je on.

Jelena Janković bila je zadovoljna pobedom nad Ukrajinkom Alonom Bondarenko (2:0) i plasmanom u osminu finala olimpijskog turnira u Pekingu, ali je do novog uspeha ponovo došla boreći se sa povredom.

"Kao i juče (ponedeljak) protiv Kare Blek, veći problem mi je predstavljala povreda nego protivnica. Noga me i dalje boli, pa sam u pojedinim trenucima više razmisljala kako da trčim i napravim sledeći korak nego kako da osvojim poen", izjavila je prva teniserka sveta.

Janković je istakla da se protiv Bondarenko borila za svaku loptu, ali da je poene osvajala uz mnogo napora.

"Ipak sam zadovoljna, jer sam igrala bolje u odnosu na jučerašnji meč. Verujem da ću se stabilizovati i u sredu biti sigurnija. Moram pružiti mnogo bolju igru pošto je naredna protivnica veoma neugodan protivnik", rekla je ona.

Janković je podsetila da je Slovakinja Dominika Cibulkova, sa kojom se sastaje u osmini finala, uporna i "nezgodna".

"Dobro se kreće i može dugo da igra. U tom sam se uverila prilikom meča u Fed kupu prošle godine u Košicama. Važno je samo da se oporavim od povrede", poručila je Janković.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC