• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspjesi Srbije u RS se doživljavaju kao svoji

... izjavila je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović u Beogradu nakon ceremonije uručenja Majske nagrade.

 Uspjesi Srbije u RS se doživljavaju kao svoji Izvor: MONDO

Tešanovićeva je istakla da svaki uspjeh sportista iz Srbije u Srpskoj predstavlja podstrek mladima preko Drine da se i sami afirmišu kroz sport.

"Naravno, svi uspjesi sportista Srbije pozitivno se odražavaju na Republiku Srpsku i mi neprekidno gledamo ka sportistima Srbije u želji da od njih učimo. Velik broj sportista nam dolazi, evo i danas Milorad Čavić svoj oproštajni 'delfin' pliva upravo na olimpijskom bazenu u Banjaluci", rekla je Tešanovićeva Srni.

Ona je ocijenila da saradnja u oblasti sporta ide uzlaznom putanjom i naglasila da postoji obostrana dobra volja da se sport i sportisti pomognu i afirmišu.

"Bez obzira na krizu, sport nije u drugom planu. U svakom slučaju i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao veliki zaljubljenik u sport, uvijek je u situaciji, kada mu se neko obrati, i da pomogne. Ustupamo svoje sportske terene, sportisti dolaze i to je dobro", rekla je Tešanovićeva.

Obraćajući se zvanicama u Skupštini Srbije, ministar sporta Alisa Marić rekla je da je Srbija zemlja sporta i sjajne sportske budućnosti.

"Sportisti su ti koji nas uče kako se istrajnošću i upornošću afirmiše ličnost i zemlja", poručila je Marićeva.

U ime dobitnika prestižne nagrade, prisutne je pozdravio dugogodišnji sportski radnik Milan Obućina koji je rekao da su prethodne generacije sportista postavile težak zadatak mladim kolegama da ih "stignu i prestignu".

"Nema nam druge nago da se obavežemo na rad, snagu i strpljenje", rekao je Obućina, jedan od dobitnika nagrade za životno dijelo.

Majska nagrada Sportskog saveza Srbije dodijeljena je u jedanaest kategorije. Među dobitnicima nagrada našli su se i dobitnica olimpijskog zlata u tekvandou Milica Mandić, kao i proslavljeni srpski fudbaler Dragan DŽajić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC