• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Jelena od 0:5 do pobjede!

Jankovićeva eliminisala Danijelu Hantuhovu u prvom kolu, iako je u drugom setu osvojila gem tek iz šestog pokušaja (6:4, 7:6)!

  RG: Jelena od 0:5 do pobjede!  Izvor: MONDO

Jelena Janković spremna je za velika djela na Rolan Garosu! U svakom smislu!

U izuzetno uzbudljivom "celodnevnom" duelu sa Slovakinjom Danijelom Hantuhovom izvojevala je plasman u drugo kolo, gdje je čeka Španjolkinja Garbine Muguruza, 72. igračica WTA liste.

Poslije nekoliko časova iščekivanja da se nebo nad Parizom "smiluje", pa odlaska na prinudnu pauzu zbog kiše sredinom drugog seta, Jelena je istrčala na teren potpuno odlučna da pobijedi u dva seta.

Prvi je osvojila prilično lako, pre svega stečenom prednošću brejka u trećem gemu. Do kraja je čuvala vođstvo i snažnim servisima privela tu deonicu kraju rezultatom 6:4.

Epska borba viđena je u drugom setu!

Hantuhova (30 godina, 61. na WTA listi) zaigrala je svoj najbolji tenis i osvojivši dva brejka lako povela 5:0! Međutim, Jelena nije odustala.

Srpkinja je "pustila" ruku i hrabrom igrom osvajala gem po gem. Prije jednoipočasovne pauze dva, a potom još pet!

Nakon pauze Jankovićeva je lako smanjila vođstvo protivnice na dva gema, a potom i na jedan, izborivši brejk u velikoj borbi... Ubrzo je na semaforu pisalo i 5:5!

Meč je jakim ritmom odvela u taj brejk, u kome je Slovakinja takođe povela (4:2) i u kome je Srpkinja takođe znala da odgovori na dobru igru rivalke i ostvari jedan od najuzbudljivijih trijumfa u poslednjih nekoliko godina!

To je bio njih deveti međusobni duel i šesta Jelenina pobjeda. Pobjedom i u drugom kolu Rolan Garosa mogla bi da izbori meč sa Samantom Stosur u trećoj rundi.

U utorak će na teren istrčati i Novak Đoković (igra protiv Davida Gofana), kao i Janko Tipsarević (protiv Nikole Maua) i Nenad Zimonjić, koji će uz Žilijena Benetoa igrati protiv Pabla Anduhara i Tomija Robreda.

(MONDO, foto: Beta/AP/Michel Spingler)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC