• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Nole prošao "žilavog" Gofana

Belgijanac pružio čvrst otpor najboljem svjetskom teniseru, ali nedovoljno da bi izbjegao poraz u prvom kolu Rolan Garosa. Tipsarević i Mau sutra.

  RG: Nole prošao "žilavog" Gofana  Izvor: MONDO

Možda ne rutinski kao što se očekivalo, ali dovoljno da se preskoči prva prepreka na Rolan Garosu.

Novak Đoković je u svom prvom duelu sa 58. igračem na svetu, Davidom Gofanom, pobijedio 3:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:4, 7:5)

Nije srpski teniser odigrao u svom stilu, dok je Belgijanac igrao izuzetno borbeno, možda i najbolje u karijeri.

Propisno je namučio Đokovića dugim gemovima, međutim, svaki put kada je bilo "gusto" vodeći svjetski teniser je osvajao poene i izborio plasman u drugo kolo, gdje će igrati protiv Ivana Dodiga ili Gvida Pelje. Hrvat i Argentinac trenutno igraju maratonski meč.

Poslije izjednačene igre i sigurnih servisa na početku meča, prvu brejk šansu imao je srpski teniser u šestom gemu, ali je Gofan dobrim izlaskom na mrežu uspio da izjednači na 40:40, a potom i dođe do prednosti koju je ubrzo pretvorio u 3:3.

Duel je zatim nastavljen bez oscilacija, pa se ušlo u taj-brejk. Na 5:5 Belgijanac je napravio duplu servis grešku i omogućio Novaku priliku koju rijetko propušta. Poslije 46 minuta igre Đoković je poveo 1:0 u setovima.

Već na početku drugog seta imao je tri brejk lopte, ali je Belgijanac vezao četiri poena, zatim spasio još jednu brejk loptu, a onda poveo 1:0.

Poslije ekspresno dobijenog gema na svoj servis, Nole je u trećem gemu ponovo imao brejk šansu, koju je ovaj put iskoristio.

Iako je djelovalo da će najbolji srpski teniser preuzeti kontrolu nad mečom, to se nije dogodilo. Gofan je nastavio da igra agresivno, što mu se isplatilo u osmom gemu kada je vratio brejk i izjednačio na 4:4. Već u narednom je odlično servirao i imao tri gem lopte, ali je Đoković ostao pribran i sa pet uzastopnih poena zadržao vođstvo u drugom setu.

U narednom gemu imao je tri vezane set lopte, ipak, iskoristio je tek petu.

Odlučujući momenat u meču viđen je tek u 11 gemu trećeg seta, kada je Đoković napravio brejk za 6:5, a potom iako je bilo 0:30 odservirao za pobjedu. Iskoristio je prvu meč loptu.

Ranije u utorak Jelena Janković je pobijedila Danijelu Hantuhovu, dok je duel Janka Tipsarevića i Nikole Maua pomjeren za srijedu pošto je kiša pomjerila početak mečeva koji su prethodili tom duelu, pa je pao mrak.

(MONDO, foto: Beta/AP/Michel Spingler)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC