• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šekarić u Pekingu ostala bez medalje

Najbolja srpska sportistkinja u streljaštvu Jasna Šekarić nije uspela da se kvalifikuje u finale discipline malokalibarski pištolj 25 metara.

 Šekarić u Pekingu ostala bez medalje Izvor: MONDO

Šekarićeva je ostvarila rezultat od 578 krugova, što nije bilo dovoljno za plasman među osam najboljih strelaca na Olimpijadi u Pekingu.

Ona je u drugoj kvalifikacionoj grupi zauzela 21. mesto, dok je pobednica Gundegma Otrijad iz Mongolije ostvarila 590 krugova i izjednačila olimpijski rekord Kineskinje Tao Luna iz Sidneja 2000. godine.

Devojka iz Mongolije tako je kao prvoplasirana ušla u finale, dok je kao poslednja plasman u završnicu izborila Tanjaporn Pruksakorn sa Tajlanda, "upucavši" 582 kruga.

Jasna Šekarić, kojoj je ovo šesta Olimpijada u karijeri, završila je nastup u Pekingu bez osvojene medalje, prvi put od kada učestvuje na Igrama.

Ona je u Pekingu učestvovala i u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, izborila je plasman u finale, ali nije uspela da osvoji medalju, jer je zauzela sedmo mesto.

Jasna Šekarić je do sada na Olimpijskim igrama osvojila pet medalja - jedno zlato, tri srebra i jednu bronzu.

Na Olimpijadi u Seulu 1988. osvojila je zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj, i bronzanu u disciplini malokalibarski pištolj. U Barseloni 1992. pripala joj je srebrna medalja (vazdušni pištolj), u istoj disciplini na OI 1996. u Atlanti bila je četvrta. Na igrama u Sidneju 2000. godine okitila se srebrnim odličjem (vazdušni pištolj), a na Olimpijadi u Atini pre četiri godine takođe je bila druga u istoj disciplini.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC