• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Viktoru trijumf poslije maratona

Troicki poslije mnogo oscilacija, pet setova i tri i po sata igre pobijedio Španca Himeno Travera i obezbijedio plasman u treće kolo Rolan Garosa

 RG: Viktoru trijumf poslije maratona Izvor: MONDO

Viktor Troicki obezbijedio je plasman u treće kolo Rolan Garosa, ali poslije mnogo muke.

Srpski reprezentativac je četvrtog dana takmičenja pobijedio Daniela Himeno Travera poslije maratona rezultatom 3:2, po setovima 4:6, 7:6 (7:4), 6:0, 6:7 (7:9), 6:4.

Srpski teniser je uprkos velikim oscilacijama uspio da trijumfuje i stigne na korak od najboljeg plasmana na Rolan Garosu.

On će u trećem kolu imati još jedan veliki test, jer će mu protivnik biti 11. igrač svijeta Marin Čilić.

Troicki i Himeno Traver ispitivali su međusobne snage osam gemova, a onda je Španac napravio brejk, koji je bio ključan. Poveo je sa 5:4, a onda iskoristio svoj servis i poslije 40 minuta igre poveo sa 1:0.

Viktor Troicki je u nastavku dodao gas i kada se poslije četiri dobijena gema u nizu (4:0) činilo da je već završio posao, umalo je od gotovog napravio veresiju. Naime, on je protivniku dozvolio da se nakon toga ne samo vrati u igru nego i da povede (5:4), nešto slično kao što je njegova zemljakinja Jelena Janković uradila dan ranije, ali na sreću srpskog reprezentativca, Španac nije uspio da u potpunosti realizuje scenario Džej Džej i dobije taj dio igre.

Viktor je uspio da dobije deseti gem, a zatim je set odveo u taj-brejk. I kada je bilo najvažnije opet je bio koncentrisan i do izjednačenja u setovima (1:1) stigao je rezultatom 7:4.

Nakon što se jedva "iščupao", Troicki je riješio da se više ne kocka. On je u trećem setu Španca "stavio u džep". U potpunosti je dominirao terenom - ekspresno je dobio šest gemova u nizu i "biciklom" ušao u četvrti set.

Na krilima te dobre igre ga je i započeo. Odmah je napravio brejk, ali je Himeno Traver uspio brzo da mu uzvrati istom mjerom. Viktor je nakon toga vrebao svoju šansu, iskoristio je i poveo sa 5:3. I kada je izgledalo da je na korak od slavlja, Troicki je opet posustao. Servirao je za pobjedu, ali nije iskoristio tu veliku priliku, što ga je skupo koštalo. Protivnik je vešto iskoristio pad u njegovoj igri, najprije je uveo set u taj-brejk, a zatim ga je i dobio sa 9:7.

I pošto nije mogao jednostavno, Troicki je komplikovanije stigao do pobjede. U odlučujućem petom setu opet je prvi napravio brejk (4:2), ali je opet ispustio tu prednost - 4:4. A onda, pošto je znao da više nema prava na kiks, usresredio se konačno u potpunosti na igru, oduzeo je protivniku servis i nakon tri po sata provedenih na terenu stavio tačku na trijumf.

On će se u trećem kolu sastati sa desetim nosiocem Marinom Čilićem iz Hrvatske, koji je u drugoj rundi takmičenja bez mnogo muke nadigrao Australijanca Nika Kirgiosa (6:4, 6:2, 6:2).

Troicki i Čilić do sada su odigrali sedam mečeva i Hrvat je uspješniji - dobio je pet. Nisu se sastajali još od 2011. godine, a na posljednja dva trijumfovao je srpski reprezentativac.

Troicki je najbolji rezultat ostvario 2011. kada je igrao u osmini finala, dok je prošle godine eliminisan u drugoj rundi.

(MONDO, foto: Beta/AP/Michel Spingler)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC