• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan traži pomoć

Aleksandar Šoštar na redovnoj klupskoj Skupštini govorio o finansijskim problemima, naglasivši da ni besparica neće skloniti crno-bijele iz vrha.

 VATERPOLO: Partizan traži pomoć Izvor: MONDO

Sedmostruki šampion Evrope ove sezone je održao trend ostvarivanja vrhunskih rezultata, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, plasiravši se na Fajnal for Lige šampiona, kao i među dvije-tri najbolje ekipe u domaćim takmičenjima.

"Tako će biti i ubuduće", poručio je predsjednik VK Partizan Aleksandar Šoštar, na redovnoj godišnjoj skupštini.

Finansijsko stanje kluba je sve samo ne dobro.

"Još prije dvije godine krenuli smo u susret društvenim okolnostima i posljedicama krize, skresali smo budžet. Ali, nismo uspjeli da saniramo sve što smo htjeli. Činjenica je da su nam na svim stranama vrata zatvorena", rekao je Šoštar.

On je istakao da je Partizan, s obzirom na sve rezultate, zaslužio drugačiji tretman i apelovao je na državu, odnosno javna preduzeća, da prepoznaju trenutak u kojem se trofejni klub nalazi.

U izjavi novinarima, Šoštar je precizirao da je dug kluba oko 200.000 evra, plus ono što se duguje igračima. Bez obzira na sve, naglasio je on, bez obzira na dodatno stezanje kaiša, Partizan će održati kvalitet i kontuitet rezultata.

Na takav zaključak i poruku, Šoštara je navelo to što je prvi tim Partizana i dalje u vrhu srpskog i evropskog vaterpola, mimo mnogih prognoza da će mladići, koje predvodi trener Vladimir Vujasinović, doživjeti krah.

Uz to, mlađe selekcije i dalje ubiraju trofeje. I dalje se kvalitetno radi.

"Nema razloga da strahujemo za sutra. Ako se neke stvari ne promijene, biće još restriktivniji budžet, ali opet ćemo biti tu gdje jesmo, održaćemo kontinuitet rezultata".

Na pitanje da li će zbog takvog finansijskog stanja opet doći do prinudne rekonstrukcije tima, Šoštar je odlučno odgovorio:

"Neće. Zato i jesmo podmladili ekipu, a vjerujem da će biti još kvalitetnija".

Što se tiče ciljeva, Šoštar kaže da će oni biti postavljeni kad se bude znalo sa čim se raspolaže, ali je naglasio i ovo:

"Ciljevi Partizana su uvijek najviši, jer to je Partizan, uvijek imamo obavezu s obzirom na istoriju i tradiciju kluba. Tako su vaspitavane sve generacije".

Upitan da li se o pomoći možda razgovaralo u okviru Sportskog društva, pogotovo oko pomoći fudbalskog kluba, kao najmoćnijeg člana porodice, Šoštar je odgovorio: "Da, kao i uvijek, u skladu sa mogućnostima".

(P. V. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC