• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Sve je spremno za spektakl!

Fajnal for Lige šampiona (petak i subota) okupio je u Beogradu najjače evropske ekipe. I Partizan i Zvezda spremni za pohod na vrh.

  VATERPOLO: Sve je spremno za spektakl!  Izvor: MONDO

Glavni grad Srbije biće u petak i subotu svjetska prijestonica vaterpola.

Na otvorenom bazenu SC "Banjica" za prestižni trofej šampiona Evrope takmičiće se Partizan, Jug, Crvena zvezda i Barseloneta.

Na svečanoj konferenciji za novinare u hotelu "M" u prisustvu funkcionera LEN najavljeno je da će spektakl na Banjici pratiti 100 akreditovanih novinara, po 10 radio i TV stanica, kao i veliki broj navijača.

Organizatori se nadaju da će se loše vremenske prilike u Beogradu popraviti do početka utakmica.

"Preostaje nam da gledamo u nebo i nadamo se da neće biti loše vrijeme kako bismo potpuno uživali u najboljem vaterpolu", izjavio je Aleksandar Šoštar, predsjednik Partizana i član Biroa LEN, uz želju da najbolji pobijedi.

Šoštar je ocijenio da je Beograd privilegovan pošto je dobio organizaciju turnira u trenutku kada će na njemu igrati dva tima iz naše prijestonice.

"To nikada nije bilo i potpuno je zasluženo", podvukao je on.

Treneri sve četiri ekipe takođe su prisustvovali konferenciji i u najkraćim crtama iznijeli svoja očekivanja.

Šef struke četvorostrukog šampiona Evrope Partizana, Vladimir Vujasinović, poželeo je dobrodošlicu svojim kolegama i njihovim igračima.

"Osjećamo se kao domaćini pošto se igra na Banjici. Podmladili smo tim na početku sezone, počeli bez velikih ciljeva, ali smo se nadali plasmanu i to nam se ostvarilo. U polufinalu igramo protiv Juga, znamo ko nam je rival, probaćemo da igramo najbolje što možemo i nadamo se najboljem. Želio bih da sve protekne u lijepoj atmosferi", rekao je on.

U prvom meču dana od 17 časova crno-bijeli će odmjeriti snagu sa dubrovačkim Jugom, takođe, velikanom evropskog vaterpola.

Hrvatski šampion dolazi u Beograd sa osvojenom titulom državnog prvaka i svjestan činjenice da ga mnogi smatraju favoritom.

"Svi su nas proglasili za favorite i stavili nam veliki teret na leđa. Svjesni smo da smo jaki isto koliko i da ćemo igrati protiv jakih ekipa. Možda u procentima imamo malo veće šanse, ali to se mora dokazati u bazenu", rekao je Veselin Đuho trener hrvatskog predstavnika.

Prema njegovim riječima snaga Juga je veliki individualni kvalitet uklopljen u kolektiv. Partizan poznaje sa zajedničkih priprema i cijeni snagu Vujasinovićeve ekipe.

Drugi polufinalni par činiće Crvena zvezda i Barseloneta.

Ekipa Dejana Savića uskočiće u bazen u 20.15 i pokušati da izbori plasman u meč za svoj treći ovosezonski trofej.

Nakon osvojenih pehara šampiona Srbije i državnog Kupa, crveno-bijeli su zajedno sa vječitim rivalom brusili formu za najveći izazov.

"Oduševilo me je što je Beograd najzad postao domaćin Fajnal fora. Izuzetno je velika stvar i za naš grad i za evropski vaterpolo. Učestvovaće Jug, koji je kolijevka ovog sporta na ovim prostorima, kao i Partizan. Tu je i Barseloneta, kao i Zvezda koja u svojoj trećoj sezoni već učestvuje na Fajnal foru. Očekujem veliki odziv publike i fer plej navijanje. Svi koji ne shvataju vaterpolo govore da je to mali sport, ali mi ćemo dokazati suprotno", rekao je Savić.

Rival crveno-bijelih biće Barseloneta, koja stogodišnjicu postojanja slavim prvim plasmanom na završnicu Lige šampiona.

"Uložili smo desetogodišnji napor i značajan trud da ovo ostvarimo. Svjesni smo da ćemo igrati u atmosferi na koju nismo navikli, ali smo spremni da se borimo za ostvarenje što boljeg rezultata. Biće nam zadovoljstvo ako bazeni budu puni", izjavio je trener španskog tima Santjago Fernandes.

Najveća želja organizatora je da se oblaci nad Beogradom raziđu do petka popodne, da kiša ne bi pokolebala gledaoce da ispune tribine otvorenog banjičkog bazena.

Igračima će biti svejedno.

"Oni su u vodi, pa su u vodi", izjavio je Dejan Savić, a Vladimir Vujasinović dodao da bi volio da vreme dozvoli dolazak što većeg broja posjetilaca.

Svi koji odluče da dođu, prisustvovaće istorijskom događaju i za srpski i za evropski vaterpolo, koji je Đani Lonci, jedan od najuticajnijih članova LEN, u četvrtak nazvao superfinalom.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC