• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO F4: Partizan neiskusan za finale

Jug pobedio Partizan 8:7 u prvom polufinalu Fajnal fora Lige šampiona. Od 20.15 na Banjici igraju Crvena zvezda i Barseloneta.

 VATERPOLO F4: Partizan neiskusan za finale  Izvor: MONDO

Partizan je hrabro "poginuo"!

Crno-bijeli nisu uspjeli da se plasiraju u finale Fajnal fora Lige šampiona na Banjici. Izabranici Vladimira Vujasinovića poraženi su od dubrovačkog Juga 7:8 (1:2, 1:2, 3:2, 2:2). Daleko iskusniji hrvatski šampion, kojeg mnogi stručnjaci smatraju trenutno najboljom ekipom na svijetu, pobijedio je zasluženo.

Protiv mladog tima Partizana presudio je kvalitet, ali i iskustvo koje je u znatnoj mjeri bilo na strani ekipe iz Dubrovnika.

"Parni valjak" uspio je protiv apsolutnog favorita da održi neizvjesnost utakmice do posljednjeg trenutka, kada je još jednom pogriješio u napadu i timu Veselina Đuhe omogućio da se u subotu bori za četvrtu titulu prvaka Evrope.

Teško je sada pričati, izgubili smo polufinale. Možda smo mogli bolje, igrali smo muški od početka do kraja. Ipak, jedan gol razlike sa Jugom i nije toliko loše, ali ispadanje u polufinalu nikada nije lijepo.

Partizan će ostati na sedam trofeja u najjačem evropskom takmičenju.

Jug je od samog početka preuzeo kontrolu nad utakmicom. Domaćin je igrao čvrsto u odbrani, ali u napadu nije uspijevao da pronađe prava rješenja. Imao je vrlo loš procenta igrača više u bazenu, što je ekipa sa primorja znala da iskoristi i da poslije 16 minuta igre stekne dva gola prednosti.

U nastavku utakmice, crno-bijeli uspjeli su da se potpuno vrate u meč, a otvoreno plivalište na Banjici "proključalo" je kada je Miloš Ćuk, manje od pet i po minuta prije kraja, uspio da izjednači na 6:6. Poslije početnih 1:1, bilo je to tek drugo poravnanje rezultata.

Nažalost, neiskusni tim Partizan već u sljedećem napadu primio je nevjerovatan gol. Izgledalo je da se Vujasinovićev tim odbranio, odigrao je sve po dogovoru, ali je onda Crnogorac Aleksandar Ivović u posljednjoj sekundi sa "pola terena" pogodio rašlje za 7:6.

Beograđani su zatim uspjeli da prime gol iz "peterca" i da preko Rackova postave konačan rezultat - 8:7.

Imao je Partizan dva napada da izjednačenje, ali je oba odigrao vrlo loše protiv angažovane odbrane zvezda dubrovačkog kluba. Doduše, ne toliko dobre da ne zaradi nijedno isključenje još od polovine treće četvrtine.

Strijelci su bili Bošković, Janović i Ivović po dva, Marković i i Bušlje za Jug, a Mandić dva, Ćuk, Rackov, Dedović, Mitrović i Vico za Partizan. Golmani Aleksandar Soro i Marko Bijač bili su sjajni.


TOK UTAKMICE

I ČETVRTINA:

Igrači Juga iskoristili su prvi napad. Odmah su dobili igrača više, a precizan je bio Nikola Janović. Na drugoj strani sporna situacija kod šuta Matovića, lopta je pogodila prečku i pala, po mišljenju sudija, na zamišljenu gol-liniju.

Poslije nešto manje od pet minuta igre crno-bijeli su iskoristili drugog igrača više na utakmici. Strijelac prvog gola za Partizan bio je Dušan Mandić - 1:1.

Poslije dvije propuštene prilike za domaći sastav da stigne u vođstvo, kazna je stigla od Mihe Boškovića. Jug je poveo 2:1.

II ČETVRTINA:

Taman kada se činilo da se Partizan odbranio sa igračem manje, poslije sjajne odrane Slobodana Sora, lopta se odbila do Andra Bušljea, koji je neometan zatresao praznu mrežu.

Partizanu malo toga polazi za rukom u bazenu, crno-bijeli propustili su novu priliku da postignu gol. Konalno Nikola Dedović postiže pogodak sa igračem više.

Nikša Dobud rešava vrlo tešku situaciju ispred gola Partizana. Centar Juga pored dvojice protivničkih igrača vara Sora - 4:2. "Parni valjak" nije toliko loš u odbrani koliko u napadu propušta prilike.

III ČETVRTINA:

Odlično otvaranje treće četvrtine. Nemanja Vico smanjuje na 3:4. Ali, već u sljedećem napadu Pavo Marković vraća "plus dva" Jugu.

Proradili su crno-bijeli u napadu - Stefan Mitrović snažno "zateže" i uspijeva da savlada Marka Bijača - 4:5. Miho Bošković sa igračem više u bazenu odmah postiže pogodak za Jug.

Nekoliko neuspelih napada na obe strane, a onda Madić konačno postiže gol za Partizan "iz igre". Sjajan pogodak vaterpoliste Partizana za 5:6.

IV ČETVRTINA (1:1):

U ovoj dionici igre bi trebalo da padne odluka o prvom finalisti Lige šampiona. Manje od pet i po minuta prije kraja Miloš Ćuk opet "iz igre", kada je vrijeme za napad isticalo, postiže gol za drugo izjenačenje na meču.

Kakav gol Aleksandra Ivovića. Jug je bio izgubljen u napadu, ali je Crnogorac sa osam-devet metara pogodio rašlje, i to u posljednjoj sekundi. Mitrović je pogodio stativu, a na drugoj strani Mandić je skrivio peterac nad Ivovićem.

Janović je tri i po minuta prije kraja meča bio vrlo siguran iz kaznenog udarca.

Milan Rackov vraća nadu Partizana, još jedna golčina na Banjici - 7:8. Više od dva minuta do kraja... Partizan nije imao igrača više još od polovine treće četvrtine, za to vrijeme Dubrovčani su šest puta napadali gol crno-bijeli brojčano nadmoćniji u bazenu!

Jug se odbranio i izborio finale!

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC