• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO F4: Zvezda sa Jugom za prvu titulu

U finalu Fajnal fora Lige šampiona u Beogradu sastaće se Crvena zvezda i Jug iz Dubrovnika.

 VATERPOLO F4: Zvezda sa Jugom za prvu titulu  Izvor: MONDO

Vaterpolisti Crvene zvezde igraće meč za titulu prvaka Evrope!

Crveno-bijeli savladali su Barselonetu u drugom polufinalu Fajnal fora u Beogradu 9:5 (2:2, 2:0, 3:3, 2:0), i stekli pravo da se bore za najbolju ekipu na Starom kontinentu. Protivnik će biti dubrovački Jug.

U subotu u 20.15 na beogradskom plivalištu na Banjici dvije, definitivno, najbolje ekipe u Evropi u međusobnom duelu odlučiće o novom prvaku. Zvezda će imati priliku da  prvi put osvoji Ligu šampiona, dok će se hrvatski klub boriti za četvrti trofej.

Izabranici Dejana Savića pokazali su da su znatno kvalitetnija ekipa od Barselonete. Nervoza na početku utakmice brzo je nestala i u drugom poluvremenu u bazenu je postojao samo jedan tim.

Sjajnu partiju pružili su Strahinja Rašović i Duško Pijetlović, a sve pohvale za fantastično veče zaslužio je i neprelazni golman Denis Šefik.

Strijelci su bili Strahinja Rašović tri, Pijetlović i Prlainović po dva, Ranđelović i Vapenski za Crvenu zvezdu, a Vrlić i Mingel po dva i De Lera za Barselonetu.

TOK UTAKMICE
I ČETVRTINA:

Obe ekipe nisu iskoristile po igrača više. Zvezda nije stigla ni da uputi šut, dok je na drugoj strani Fernandezov šut odbranio Denis Šefik. Poslije četiri i po minuta Nikola Rađen je sjajno pronašao Strahinju Rašovića, a ovaj sa dva metra matirao protivničkog golmana - 1:0. Bio je to drugi napad Zvezde sa igračem više.

U sljedećem napadu Andrija Prlainović koristi peterac!

"Pala" je i odbrana domaćina. Josip Vrlić je prvi uspio da savlada Šefika. Nešto više od jednog minuta je ostalo do kraja prve dionice. Španci uspijevaju da izjednače i oni koriste kazneni udarac. Ruben de Lera je siguran sa pet metara.


II ČETVRTINA (2:0):

Nema golova u drugoj četvrtini ni poslije pet minuta. Zvezda je nervozna, a Španci su promašili dva vezana zicera.

Konačno pogodak! Duško Pijetlović vraća vođstvo crveno-bijelima iz vrlo teške pozicije za centra - 3:2.

Kako je počeo drugi dio igre, dobro se završio. Prlainović u posljednjem napadu prvog poluvremena iskoristio igrača više i Zvezdi vratio "plus dva".

III ČETVRTINA:

Hrvat Vrlić postiže prvi pogodak u drugom poluvremenu. Centar Barselonete iskoristio je igrača više... Na drugoj strani ekspresno uzvraća Pijetlović!

Igra se gol za gol. Mark Mingel je smanjio na 5:4, opet, sa igračem više. Drugu ličnu zaradio je Nikola Rađen. Strahinja Rašović ima odgovor za Špance "iz igre" - 6:4. Popustila je odbrana crveno-bijelih, Mingel postiže drigi vezani pogodak. Igra se tek tri minuta u trećoj dionici.

Strahinja Rašović postiže treći gol sa krila. Zvezda vodi 7:5.

IV ČETVRTINA (2:0):

Prvi napad je imala Zvezda, ali je šut Borisa Vapenskog izblokiran. Šta je uradio Vapenski ispred gola Barselonete! Poigrao se sa svojim čuvarom, lobovao prvo njega, pa golmana - 8:5. Crveno-bijeli grabe ka finalu!

Sava Ranđelović trese mrežu i praktično stavlja tačku na drugo polufinale. Do kraja je ostalo više od dva minuta. Denis Šefik briljira među stativama.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC