• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO F4: Partizan četvrti

Crno-bijeli u meču za treće mjesto Lige šampiona poraženi od Barselonete - 10:11 (2:4, 2:3, 3:2, 3:2).

 VATERPOLO F4: Partizan četvrti Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana završili su sezonu 2013/2014. kao četvrti u Evropi.

Iscrpljeni velikom borbom sa Jugom u polufinalu Lige šampiona, crno-bijeli u subotu nisu uspjeli da pobjede Barselonetu na otvorenom bazenu SC "Banjica".

Debitant u Ligi šampiona je slavio 11:10 i tako na lep način obilježio stogodišnjicu kluba.

Treba istaći i da je domaćim vaterpolistima, za razliku od petka, nedostajala podrška najvatrenijih navijača, što je sigurno bitno uticalo na motivisanost igrača.

Osim 1:0 za Partizan, gosti su sve vrijeme vodili, ali je golovima Dušana Mandića (dva) i Nikole Dedovića Partizan došao na samo gol razlike 40 sekundi prije kraja. Uslijedio je potom loš napad gostiju i dvadesetak sekundi nade za crno-bijele da mogu do produžetka.

Ipak, "žabica" Predraga Jokića u posljednjoj sekundi otišla je preko gola.

Najefikasniji igrači Partizana bili su Dušan Mandić, Nikola Dedović, Stefan Mitrović i Miloš Ćuk sa po dva gola, dok su Uroš Čučković i Marko Matović postigli po jedan.

Barselonetu je predvodio Josip Vrlić sa četiri gola. Felipe Perone je postigao tri, Mark Minjel dva, a Antoni Martin i Fransisko Fernandes po jedan.

Crno-bijeli su dobro počeli meč i poveli golom Miloša Ćuka, ali je onda uslijedila serija gostiju. Španci su preokrenuli na 3:1 preko Filipa Peronea, Franciska Fernandesa i Marka Minjela.

"Razbranio" se potom kapiten Partizana Slobodan Soro i dugo držao svoj tim bez primljenog gola, a kada je Uroš Čučković pogodio za 2:3, činilo se da će to i biti rezultat prve četvrtine. Ipak, 17 sekundi prije kraja te dionice Barseloneta je iskoristila igrača više i golom Josipa Vrlića ponovo povela dvija razlike.

U drugoj četvrtini obje ekipe su igrale čvrstu odbranu, ali je na golu gostiju sjajno branio Daniel Lopez Pinjedo. Uz to, Španci su imali i pomoć sreće u pojedinim akcijama, što u odbrani, što u napadu, pa su na poluvrijeme otišli sa tri gola prednosti - 7:4. Razlika je mogla da bude i veća, ali je Nikola Dedović u posljednjim trenucima dionice sjajno šutirao i zatresao mrežu.

Sredinom treće četvrtine Partizan je prvi put u meču vezao dva pogotka (Miloš Ćuk i Stefan Mitrović), ali su potom propuštene dvije prilike da se uhvati priključak. Gosti su to iskoristili da se konsoliduju i preko Felipea Peronea vrate na "plus tri" (9:6). Do kraja četvrtine još jednom je pogodio Mitrović, iz peterca, ali crno-bijeli poslije toga opet nisu uspjeli da se potpuno približe rivalu.

Posljednja dionica počela je udarcem Peronea i odbranom Sora što je dalo energiju Partizanu, ali naredni napad nije bio dobro organizovan.

Poslije nekoliko neuspešnih akcija obje ekipe po drugi put u meču pogodio je Mark Minjel i na pet minuta do kraja nagovestio kome će pripasti treće mjesto.

U finišu utakmice mladi Dušan Mandić je postigao dva gola, kojima je potvrdio da se radi o velikoj nadi srpskog vaterpola. Uz pomoć Dedovića vratio je neizvjesnost u meč, ali je Barseloneta imala sreće prilikom šuta Jokića u posljednjem trenutku...

Iako su poraženi u obje utakmice Fajnal fora, vaterpolisti Partizana pokazali su da je pred njima velika budućnost. Mlada ekipa uspela je da se plasira na F4 što su svi u klubu ocijenili kao veliki uspjeh.

Od 20.15 u finalu će igrati Crvena zvezda i dubrovački Jug.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC