• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeleni aplauzi, Safina u polufinalu

Jelena Janković neće biti u prilici da se bori za medalju na Olimpijadi u Pekingu, jer je završila učešće u četvrtfinalu teniskog turnira.

 Jeleni aplauzi, Safina u polufinalu Izvor: MONDO

Jankovićevu je u odloženom meču nadigrala Ruskinja Dinara Safina rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 6:3 i tako izborila plasman u polufinale.

Srpska teniserka nije dobro započela meč. Pomeranje duela i značaj meča učinili su da mnogo nervoznija izađe na teren, što je agilna Safina brzo iskoristila i već u trećem setu načinila brejk. Rano vođstvo omogućilo je Ruskinji, koja je u sjajnoj seriji pobeda, da preuzme inicijativu.

Uprkos tome Jelena je nastavila da se bori, u petom gemu bila je nadomak vraćanja brejka, ali ipak nije uspela u tome. Njena rivalka je do kraja seta uspela da iskoristi bolju koncentraciju, i pre svega, mnogo preciznije i jače udarce, još jednom Jankovićevoj oduzme servis i slavi sa ubedljivih 6:2.

Kako to često i čini, Jelena nije posustala u nastavku, već naprotiv zaigrala mnogo bolje - počela je brže da se kreće, a greške je svela na minimum. Upravo bolja usredsređenost na igru, omogućila joj je da brzo stigne do brejka - 3:1.

Ona je tu prednost čuvala do 10 gema, kada je Safina posle žestoke borbe uspela da iskoristi treću brejk loptu i stigne do egala (5:5). Da je sa punim pravom prva igračica sveta, Jelena je potvrdila već u narednom gemu kada je iskoristila čak tri duple greške protivnice i ponovo preuzela vođstvo.

Posle toga rutinski je na svoj servis privela set kraju i izjednačila rezultat na 1:1.

Konačno, u odlučujućem setu neizvesnost je prekinuta u četvrtom gemu kada je posle serije agresivnih udaraca gorostasna Ruskinja isoristila priliku da mini serijom oduzme protivnici servis (3:1).

Džej Džej je nakon toga pokušala da anulira prednost protivnice, stigla je i do brejk šanse, ali sve je bilo uzalud.

Safina je ubrzo povećala vođstvo do 5:2, Jelena je dobila još jedan gem, a onda se grčevito borila da produži duel. Uspela je da spasi dve meč lopte, ali je posle toga morala da čestita Ruskinji, koja je u Peking stigla posle vezane osvojene titule.

Dinara Safina će u polufinalu igrati protiv domaće teniserke Li Na, koja je ranije nadigrala Venus Vilijams sa 7:5, 7:5.

U drugom polufinalu sastaće se Ruskinje Elena Dementijeva i Vera Zvonareva.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC