• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Miloradu Čaviću oduzeto zlato?!

Milorad Čavić osvojio je prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Pekingu! Majkl Felps pobedio u kontroverznom finišu na 100m delfin.

 PLIVANJE: Miloradu Čaviću oduzeto zlato?! Izvor: MONDO

Milorad Čavić doneo je Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu!

Dvadesetčetvorogodišnji plivač osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju, pošto je u finalu trke na 100 metara delfin postavio novi evropski rekord u vremenu 50,59 sekundi.

Brži za samo jedan stoti deo sekunde - tako barem kažu zvanični rezultati - bio je Amerikanac Majkl Felps, koji je stigao do pobede bukvalno u poslednjim centimetrima trke.

Najtrofejniji olimpijac svih vremena jurio je Čavića svih 100 metara i na kraju ga uhvatio, ali je usporeni snimak iz "ptičje perspektive" pobudio sumnju u takav ishod.

Naime, na tom snimku uopšte ne izgleda da je Felps prvi dodirnuo zid. Čini se da su dvojica plivača u najmanju ruku izjednačena, ali postavlja se pitanje kako osporiti elektroniku i dokazati da se pod vodom dogodilo nešto drugo...?

Prema informacijama izveštača MONDA sa lica mesta, Čavić je pobedio Felpsa, ali navodno nije dovoljno jako stisnuo ploču koja registruje dolazak na cilj?! Činjenica je da je reprezentativac Srbije zid dotakao roneći, a Felps na vrhuncu svog "zaveslaja".

Plivački tim Srbije uložio je zvanični protest i zatražio vanredni pregled snimka.


Pošto je, ipak, teško verovati da će naknadno doći do nekih promena - medalje su uručene, a američka himna odsvirana - može se zaključiti da je plivaču iz Baltimora ovo sedmo zlato na OI u Pekingu.

Ostaje mu još samo da u nedelju trijumfuje sa štafetom 4x100 metara mešovito, pa da ostvari toliko željeni cilj i nadmaši rekord Marka Špica iz Minhena 1972.

U senci borbe Čavića i Felpsa ostala je podjednako dramatična trka za treće mesto, koje je osvojio Endrju Loterstajn iz Australije u vremenu 51,12. Svetski rekorder, Amerikanac Jan Kroker, preplivao je stazu za 51,13 sekundi i ostao bez medalje.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC