• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milorade, veliko hvala!

Milorad Čavić ostao je u subotu bez olimpijske titule, ali nema sumnje da njegovo srebro iz trke na 100 metara delfin sija kao zlato!

 Milorade, veliko hvala! Izvor: MONDO

Već godinama najbolji plivač Evrope na toj i duplo kraćoj deonici, našao se na pobedničkom postolju jedan stepenik ispod Majkla Felpsa.

Amerikanac se u Pekingu iz dana u dan poigravao sa konkurencijom, osvajao prva mesta i usput postavljao svetske rekorde - dok se nije sudario sa Čavićem.

Srpski plivač pobedio ga je u direktnom okršaju u kvalifikacijama, zatim je imao bolje vreme u polufinalu i bežao mu najmanje 99,5 metara u trci za medalje. Ipak, Felps je nekako stigao do sedmog zlata na OI 2008, po sedmi put odslušao himnu i otišao da se sprema za nedelju i trku štafeta.

Zvanični šampion na 100 metara delfin je Felps. Da li je zaista prvi dotakao zid... Neka to odluče oni koji su za to nadležni i neka oni za to budu odgovorni. Mi samo možemo da čestitamo svom takmičaru i poručimo da se PONOSIMO njim - do neba!

Milorad Čavić ovim rezultatom se definitivno ustoličio kao najbolji srpski plivač svih vremena. Rođen je 31. maja 1984. godine i u svojoj kolekciji, pored mnogobrojnih zlatnih medalja sa šampionata Evrope, sada ima i olimpijsko odličje, dokaz istinske veličine.

Pre četiri godine u Atini dogurao je samo do polufinala, jer mu je voda ušla u plivačko odelo i usporila ga tako da je na cilj stigao poslednji.

Razočaranje sa te Olimpijade, pad motivacije i povreda leđa koja je usledila, nagnali su ga da početkom 2006. čak prestane da trenira! Svetski rekord na 100 metara delfin u malim bazenima, zabeležen na EP u Dablinu 2003, ostao je upisan kao njegov najimpresivniji rezultat.

Ipak, posle četiri meseca pauze shvatio je da bez plivanja nije osoba kakva je bio i vratio se napornom radu. Već u decembru 2006. ponovo je postao evropski šampion i najavio da će Srbija od njega dočekati još mnogo trofeja.

Do Pekinga je bio najpoznatiji po tituli prvaka sa EP u Ajndhovenu, marta ove godine, kada je posle trijumfa na 50 metara delfin kažnjen zato što je na ceremoniji dodele medalja nosio majicu "Kosovo je Srbija".

Diskvalifikovan je sa takmičenja i sprečen da odbrani titulu na 100 metara, ali se pitanje ko je zaista najbolji u Evropi nije postavljalo.

Na OI u Pekingu popravio je za 99 stotinki državni rekord na 100 metara slobodno, ali je odustao od polufinala kako bi sačuvao snagu za svoju omiljenu disciplinu.

U kvalifikacijama je postavio novi olimpijski rekord (50,76), u polufinalu bio najbrži sa nešto slabijim vremenom (50,92), da bi u finalu isplivao evropski rekord (50,59) i umalo srušio najveću priču ove Olimpijade - Felpsa i njegov pohod na osam zlata.

Drugi, a najbolji - Milorad Čavić!

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC