• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakova bronza Srbiji!

Osam dana gledali smo druge kako osvajaju medalje, a onda u jednom dobili dve - srebro Milorada Čavića i bronzu Novaka Đokovića.

 Novakova bronza Srbiji!  Izvor: MONDO

Posle brojnih Gren Slem i Masters titula, Novak Đoković je Srbiji podario bronzanu medalju sa Olimpijskih igara. Prvu u istoriji za srpski tenis, drugu za našu zemlju na Igrama u Pekingu!

Najbolji srpski teniser je u subotu popodne pobedio Amerikanca Džejmsa Blejka u borbi za treće mesto, đavolski teškom mestu posle šokantnog poraza od Rafaela Nadala u polufinalu veče pre toga - 2:0 (6:3, 7:6).

Osam dana gledali smo druge kako osvajaju medalje, a onda u jednom dobili dve - srebro Milorada Čavića u plivanju i bronzu Novaka Đokovića u tenisu.

Momci, svaka čast!

Imao je Đoković u subotu na Centralnom terenu dva velika protivnika: prvi je bio sedmi igrač sveta Blejk, sa kojim se Srbin nikada ranije nije sastajao, a drugi, možda i veći, smeč koji je otišao u aut u petak uveče (subotu ujutru po kineskom vremenu) i poslao Španca Nadala u borbu za zlato.

Trebalo je izbaciti tu sliku iz glave, srediti emocije, pronaći motivaciju i pobediti Amerikanca, koji ni sam nije imao lak posao da se pripremi psihički za meč. On je u polfinalu imao tri vezane meč lopte, ali ih je propustio i "poslao" Čileanca Fernanda Gonzalesa u finale.

Stoga, duel Đokovića i Blejka bio je priča za sebe...

Bolje je na nesvakidašnju situaciju, meč za treće mesto koji ne postoji ni na jednom turniru na svetu, bolje odreagovao Đoković. Bio je blizu brejka u drugom gemu na meču, ali ga je ostvario u četvrtom, poveo sa 3:1, a potom sigurnim servisima sačuvao prednost do, naizgled laganih 6:3.

U drugom setu, Amerikanac nije tako lako davao svoj servis, a bio je blizu i da oduzme Novakov (drugi i četvrti gem). Nervoza je rasla iz gema u gem, u kojima je svaki server čuvao svoju privilegiju. Nije se imalo kud, nego u taj-brejk, gde je prvi "pukao" Blejk.

Pri rezultatu 4:4, Đoković je prvi napravio mini-brejk, tako što je primorao rivala na dužu razmenu udaraca i to iz trka - 5:4 i dva servisa za istoriju.

U narednom poenu, sreća se donekle revanširala Novaku za sve što mu je oduzela prethodne večeri (verujte, još će mu dugo biti dužna). Jedan udarac Srbina zakačio je vrh mreže, ali završio u polju Amerikanca, koji je to vratio, ali ispao iz ritma i bio kažnjen - 6:4.

Drugi servis našeg tenisera ponovo je započeo razmenu udaraca, u kojoj je prvi popustio Blejk. Đoković je kleknuo, uhvatio se za glavu, potom čestitao rivalu, častio publiku gotovo kompletnom opremom koju je imao kod sebe, a onda napravio krug na najvećem stadionu Olimpik Grin Tenis Centra sa srpskom zastavom u rukama.

U nedelju će, posle finala Nadal - Goznales, dobiti svoju prvu olimpijsku medalju.

Prva je bronzana, najviše zahvaljujući tom nesrećnom smeču protiv Nadala. Lako je moglo da bude i drugačije, baš kao što je Čavićeva mogla biti zlatna da "nije isekao nokte" uoči finala.

Srbi, naviknuti na medalje u ekipnim sportovima, ovog leta slave Čavića i Đokovića...

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC