• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Rivali, čuvajte se Novaka

Najbolji teniser svijeta počistio Žeremija Šardija u trećem kolu trećeg grend slema sezone - 6:3, 6:2, 6:2.

 VIMBLDON: Rivali, čuvajte se Novaka Izvor: MONDO

Novak Đoković ekspresno je odradio posao u trećoj rundi Vimbldona.

Poslije svega 87 minuta provedenih na terenu nadigrao je Žeremija Šardija iz Francuske sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2 i izborio plasman u osminu finala.

Srpski as dozvolio je protivniku da mu parira nepunih 20 minuta, a onda je u poptunosti preuzeo inicijativu na terenu. U osmom gemu oduzeo je servis protivniku, iskoristio prvu od tri brejk lopte, i poveo sa 5:3, a zatim rutinski priveo set kraju.

Kako je duel odmicao Đoković je igrao sve bolje.

Na startu drugog seta brzo je objasnio rivalu da želi ekspresno da okonča posao. Napravio je jedan, a zatim i drugi brejk i "odmaglio" na 5:1, praktično dok Šardi nije ni shvatio šta ga je snašlo.

Francuz je uspio da produži set za nekoliko minuta dobivši još jedan gem na svoj servis, ali već poslije narednog na semaforu Centralnog terena u Londonu stajalo je ubjedljivih 2:0 za srpskog asa.

Francuz je i nakon toga bio u "mašineriji". Poslije dva vezana gema Đokovića, uspio je da dobije jedan na svoj servis, prividno se rezultatski približi (1:2), ali je brzo shvatio da je to sve bila "šarena laža".

Novak je nakon toga opet dodao gas, opet upisao brejk, pobjegao na više nego bezbjednih 5:1, a poslije pet svijetlih minuta Šardija, iskoristio je prvu priliku da zada konačan udarac grogiranom rivalu.

Koliko je ubjedljiv bio najbolji teniser svijeta protiv Šardija najbolje govori podatak da je zabilježio čak 38 vinera (rival samo 18), kao i da je na cijelom meču imao samo tri neiznuđene greške (jedna od njih je dvostruka servis), dok je Francuz ukupno imao 14.

Šardi je do sada protiv Novaka igrao šest puta karijeri, ali nijednom nije osjetio ukus pobjede. Francuz je na Vimbldonu dodatno pogoršao tu statistiku.

Novak je poslije uspešno odrađenog posla izjavio da se nije nadao da će tako brzo i ubjedljivo pobijediti Šardija.

"Mislim da sam sjajno reternirao na meču. Odlično sam odradio posao pa Žeremiju, koji je odličan server nisam ostavio mnogo prostora za igru. Izuzetno sam zadovoljan kako sam djelovao na terenu, jer sam pronašao pravi balans i iskreno sam uživao tokom cijelog duela", rekao je Đoković.

Novakov sljedeći rival, u osmini finala, biće Tomi Has, koji je eliminisao Felisijana Lopeza iz Španije rezultatom 3:1 (4:6, 6:2, 7:5, 6:4).

Njemački i srpski teniser u karijeri su se sastajali osam puta, a prvi reket svijeta vodi u tim duelima sa 5:3. Posljednji put Srbin je "uzeo mjeru" Nijemcu nedavno, u četvrtfinalu Rolan Garosa.

"Mislim da će to biti veoma dobar meč, jer Has igra u posljednje vrijeme gotovo najbolje u karijeri. Sjećam se posljednjeg duela na Rolan Garosu, gde mi nije bilo nimalo lako, tako da i ovog puta mislim da nema izrazitog favorita. Nadam se samo da će publika uživati u tom meču", dodao je prvi reket svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC