• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ispade i Serena

Otvoren je konkurs za novu šampionku, pošto je Njemica Sabine Lisicki napravila iznenađenje u susretu sa Serenom Vilijams - 6:2, 1:6, 6:4.

  VIMBLDON: Ispade i Serena Izvor: MONDO

Na aktuelnom Vimbldonu zvijezde očigledno nisu naklonjene najvećim favoritima. Poslije Nadala, Federera i Šarapove, od borbe za najveći trofej u sijetu tenisa se oprostila i Serena Vilijams.

Najbolja teniserka svijeta poražena je od 24. na svijetu, Njemice Sabine Lisicki, koja na travi poslovično bilježi bolje rezultate nego na drugim podlogama.

"Serena je mnogo težak protivnik, ali odigrala sam fantastičan meč, na tako posebnom mjestu za mene", kroz suze je izjavila Lisicki.

Ona je 2011. godine na Vimbldonu igrala polufinale, a 2009. i 2012. stigla je do četvrtfinala, kao i sada.

Da bi izjednačila svoj najbolji plasman moraće da savlada robusnu Estonku Kaju Kanepi, koja je bila bolja od ljubimice domaće publike, tinejdžerke Lore Robson (7:6, 7:5).

Prvi četvrtfinalni par u drugoj polovini "kostura" oformile su Čehinja Petra Kvitova i Belgijanka Kirsten Flipkens.

Najviši "preživjeli" nosilac u ženskom singlu je Poljakinja Agnješka Radvanska (4), koja se u osmini finala sastaje sa Bugarkom Pironkovom.

Serena Vilijams je od prethodna četiri grend slem turnira osvojila sve sem Australijan opena, a na Vimbldonu je do poraza od Lisicki ostvarila tri pobjede, prepuštajući protivnicama u prosjeku manje od dva gema po setu.

Sabine "ne voli" Rolan Garos

Nevjerovatan je podatak da Sabine Lisicki na Vimbldonu redovno pobjeđuje teniserke koje prethodno osvoje Rolan Garos! To je učinila protiv Kuznjecove (2009), Li (2011), Šarapove (2012) i sada protiv Vilijams, dok je 2010. propustila turnir zbog povrede.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC