• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Has "počišćen", sada osveta Berdihu

Novak Đoković pobijedio Tomija Hasa 3:0 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, gdje će igrati sa Tomašem Berdihom.

 VIMBLDON: Has "počišćen", sada osveta Berdihu Izvor: MONDO

Novak Đoković je u četvrtfinalu Vimbldona.

Na Centralnom terenu Ol Ingland kluba ni Tomi Has nije uspio da mu oduzme set, poslije dva sata i 12 minuta najbolji igrač svijeta je trijumfovao 3:0 (6:1, 6:4, 7:6). Đoković je 17. put za redom među osam najboljih na gren slem turnirima.

Nole će se u srijedu u borbi za polufinale sastati sa Tomašom Berdihom. Protiv Čeha ima sjajan skor - 13 pobjeda i dva poraza. Međutim, Berdih je slavio ove godine u Rimu i pre tri sezone upravo u polufinalu Vimbldona. Češki teniser je u osmini finala izbacio Bernarda Tomića - 7:6, 6:7, 6:4, 6:4.

Srpski teniser prilično lako je stigao do vođstva od 1:0 protiv najstarijeg igrača u vrhu svjetskog tenisa.

Nole je već u prvom gemu imao tri brejk lopte, Nijemac je dve spasio, ali nije uspeo treću. Zanimljivo da je Has u prethodna tri meča na Vimbldonu samo jednom izgubio svoj servis, a protiv najboljeg igrača svijeta "pao" je već na početku duela.

Vrlo brzo i treći put...

Ali, ni Đoković nije briljirao na svoj servis. Napravio je prvu duplu grešku i prilično lako dozvolio veteranu iz Njemačke da stekne dve prilike da se odmah revanšira. Đoković je uspio da izjednači, pa opet da Hasu dozvoli novu priliku, ali on ni nju nije pretvorio u osvojen gem.

Srbin se uozbiljio, uslijedili su dobar servis i neiznuđena greška Nijemca i konačno je brejk materijalizovan. Novak je poveo 2:0!

Veliki korak ka osvajanju prvog seta Đoković je napravio u sljedećem gemu. Uzeo ga je na servis nemačkog igrača i to bez izgubljenog poena. Has je do kraja prvog dijela igre osvojio samo jedan gem, a Novak je napravio čak tri brejka.

Has je uspeo da stabilizuje igru u drugom setu. Kod rezultata 2:2 konačno je uspio da iskoristi petu brejk loptu u meču i to poslije 48 uzastopno dobijenih servis gemova Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu.

Nijemac je poveo 4:2

Novak se sigurnom igrom približio na 3:4, a onda je propustio tri brejk lopte. Poveo je 0:40, dve prilike je olako ispustio, a treća je propala poslije 37 razmena greškom srpskom tenisera.

Ovakva šansa nije demoralisala Srbina. Podigao je nivo igre, odmah je sebi obezbijedio novu brejk priliku i nju pretvara u izjednačenje poslije čudne bekhend dijagonale i ovjeravanje spoljnog dijela linije.

Prednost Hasa se istopila... Očas posla na semaforu je stajalo 5:4 za prvog igrača svijeta.

Njemački teniser je bio uzdrman i to se vidjelo već prilikom sljedećeg servisa. Đoković je prvu set loptu iskoristio za vođstvo 2:0. Has je posle duboke lopte krenuo na mrežu, a Nole je pogodio forhend dijagonalu. Prvi set trajao je 25 minuta, a drugi duplo duže.

Poslije preokreta u drugom setu, bilo je jasno da veliki borac nema više snage. Držao je set pod kontrolom do 2:2, a onda je uslijedila nova serija Đokovića sa tri vezana gema - 5:2.

Posljednjim atomom snage, na prepoznatljiv nemački način, Has se vrati u meč. Osujetio je Noletov napad i vođstvo 30:0, zatim napravio brejk i prišao na 4:5.

Imao je servis...

Sada je 13. igrač svijeta imao 30:0, ali je Đoković stigao do prve meč lopte. Nijemac se odbranio servisom - 5:5. U narednom gemu Nole je prekinuo mini seriju rivala, Has je po drugi put morao da servira za ostanak u osmini finala i taj posao je uradio na najbolji mogući način.

Svoj 16. tajbrejk u ovoj sezoni Đoković je odigrao bez greške... Konačno set i meč su bili završeni!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC