• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON:Može li Džej Džej do titule u dublu?

Jelena Janković sa Hrvaticom Mirjanom Lučić Baroni prošla u četvrtfinale. "Da sam i pola ovoga igrala u singlu, daleko bih dogurala".

 VIMBLDON:Može li Džej Džej do titule u dublu? Izvor: MONDO

Kada je riječ o Vimbldonu, kompletna pažnja ovdašnje sportske javnosti usmjerena je ka Novaku Đokoviću.

Najbolji teniser svijeta redom otpisuje protivnike i od drugog trijumfa na terenima Ol Inglend kluba dijele ga još tri prepreke (u sredu Berdih, pa u petak Ferer ili Del Potro i na kraju, najvjerovatnije, Marej).

Međutim, srpski tenis ima još dva jaka aduta u igri parova.

Nenad Zimonjić i Žilijen Beneto poslije tri pobjede od po 3:2 su u četvrtfinalu, kao i Jelena Janković sa iskusnom Mirjanom Lučić Baroni.

One su počele takmičenje dan nakon iznenađujućeg poraza Džej Džej od Vesne Dolonc, bez naročito velikih očekivanja i u takvoj atmosferi nanizale tri pobjede, od kojih najvredniju u ponedjeljak - protiv aktuelnih šampionki Rolan Garosa, Vesnine i Makarove (6:3, 6:2).

Naredne rivalke su im Vei Hsie iz Tajpeha i Kineskinja Šuai Peng.

"Ovo mi je prvo dubl četvrtfinale u karijeri na grend slem turnirima. Doduše, nisam ga gotovo nikad ni igrala", rekla je Jankovićeva izvještaču "Sportskog žurnala".

"Da sam i pola ovoga igrala u singlu, daleko bih dogurala. Pogotovo mi je krivo jer se žrijeb 'otvorio'. Teško mi je da gledam šta se događa i ko će sve biti u četvrfinalu, pa i polufinalu. Igračice koje nisu ni u prvih 30".

Jelena je dodala da joj je trebalo vremena da se adaptira na travnatu podlogu i da se poslije 10 dana na Vimbldonu osjeća sjajno.

Ona je tamo trijumfovala 2007. godine, ali u mješovitom dublu sa Džejmijem Marejom, bratom jednog od najboljih igrača planete.

"Izgleda da sve radim obrnutim redosledom. Mogla bih sada da osvojim dubl, pa ću valjda to uraditi i u singlu", malo u šali, malo u zbilji je rekla Jelena, koja je oduševljena kako funkcioniše u tandemu sa Lučić Baroni.

"Ako nastavimo ovako, možemo da osvojimo mnogo turnira. Ranije nisam sebe smatrala dubl igračicom, ali što više igram, sve više kapiram stvari i osjećam se sigurnijom na mreži".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC