• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Izvuče se Marej!

Fernando Verdasko vodio 2:0 u setovima protiv Mareja, ali je Škot napravio preokret i plasirao se u polufinale Vimbldona.

 VIMBLDON: Izvuče se Marej! Izvor: MONDO

Ima za čim da žali Fernando Verdasko, nekadašnji momak srpske teniserke Ane Ivanović.

Vodio je 2:0 u setovima protiv Mareja (i publike), ali je dozvolio Britancu da se povrati i napravi preokret za plasman u polufinale.

Marej - Verdasko 3:2 (4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5). Meč je trajao tri sata i 28 minuta.

Kako je počeo meč, izgledalo je da Marej neće imati velikih problema. Igrao je sigurnije od Verdaska, imao je i brejk šansu, ali je "pao" u ključnom trenutku prvog seta kada je napravio duplu servis grešku i omogućio protivniku da osvoji prvi set.

Početak drugog seta u potpunosto je pripao Mareju i djelovao je kao igrač na koga nije uticao gubitak prvog seta. Odmah na početku je napravio brejk poveo 3:1 i... stao. Počeo je da griješi, šalje lagane lopte u mrežu, a Verdasko je osjetio trenutak i zaigrao odlično.

Od 1:3, Verdasko je došao do 4:3. Špancu se stegla ruka kada je servirao za taj set. Imao je Škotlanđanin tri vezane brejk lopte, ali je sve prokockao. Uručio je još jedan poklon Verdasku kada je izašao na mrežu i poslao lopticu pravo u nju. "Šta to radiš?", jasno se moglo pročitati sa usta britanskog tenisera.

Publika na Vimbldonu se utišala u tim trenucima, pojavila se zebnja da bi njen ljubimac mogao da završi takmičenje u četvrtfinalu. Međutim, Marej je vidio da će sve otići do đavola, a Verdasko je, sa druge strane, neshvatljivo stao, iako je mogao da "slomi" već načetog rivala.

Marej je bio nesiguran u prvom gemu trećeg seta, ali ga je dobio, što kao da je bila prekretnica u daljem toku meča. Napravio je Marej novi brejk i ponovo poveo 3:1 , kao u drugom setu, ali ovog puta nije dozvolio sebi da to isputi. Lako je došao do 6:1.

Verdasko, koga je odlično služio drugi servis, bio je bliži brejku u četvrtom setu. Imao je ukupno osam brejk šansi (po četiri u dva različita gema), ali nijednu nije iskoristio. Zapravo, Marej se spasio servisima.

Kad već nije Španac, onda je Škot napravio brejk. Bilo je to u sedmom gemu, kada je poveo 4:3, a potom do kraja seta zadržao tu prednost.

U petom setu, pri vođstvu 4:3, Verdasko je imao 30:0 na servis Mareja. Ali, u dva navrata je brzopleto reagovao, imao je i druge opcije (recimo paralela umjesto dijagonale)... Imao je Verdasko još takvih situacija i nema sumnje da su ti ishitreni udarci "kumovali" porazu.

Nije bilo brejkova, niti šansi za brejk sve do 5:5. Tada je Verdasko servirao, a Marej je uspio da mu oduzme servis poslije dvije duge razmjene udaraca, u kojoj je "aktivno" učestvovala i publika, glasno uzdišući.

Poveo je Britanac 6:5 i servirao je za trijumf. Uspio je, na opšte oduševljenje publike u Vimbldonu.

U polufinalu Marej ide na Poljaka Jeržija Janoviča koji je pobijedio zemljaka Lukaša Kubota 3:0 (7:5, 6:4, 6:4). U drugom polufinalu će igrati Novak Đoković i Huan Martin del Potro.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC