• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ništa od tenisa!

Kirsten Flipkens osvojila je samo tri gema u polufinalu ženskog singla na Vimbldonu. Marion Bartoli se pretvorila u moćnu teniserku.

 VIMBLDON: Ništa od tenisa! Izvor: MONDO

Publika je mogla da vidi samo jednu teniserku - Marion Bartoli.

Povrijeđena i demotivisana, Kirsten Flipkens je tu bila da vrati poneku lopticu...

(15) Bartoli - (20) Flipkens 6:1, 6:2 u prvom polufinalu Vimbldona.

Francuskinji će ovo biti drugo finale Vimbldona, u kojem će se sastati protiv bolje iz meča (4) Anješka Radvanska - (23) Sabin Lisicki. U prvom, 2007. godine, Bartoli je glatko poražena od Venus Vilijams rezultatom 4:6, 1:6, nakon što je napravila nekoliko velikih iznenađenja.

Bartoli nigdje, osim u Londonu, nije otišla dalje od polufinala, kada su gren slem mečevi u pitanju.

Do drugog finala, uz sjajnu formu, stigla je i ruku na srce "otvaranjem" žrijeba. Prije povrijeđene Flipkens, koja je izbacila dvije srpske teniserke na putu ka prvom polufinalu Vimbldona u karijeri (Bojanu Jovanovski i Vesnu Dolonc), Bartoli je izbacivala (17) Sloan Stivens, Karin Knap, Kamilu Đorđi, Kristinu Mekhejl i Elinu Svetolinu.

Ni Flipkens, usljed brojnih povreda i iznenađenja, nije na putu ka polufinalu pretjerano "napunila CV". Pobjeđivala je Juliju Punitsevu, Jovanovski, Dolonc, Flaviju Penetu i tek tada bivšu šampionku (8) Petru Kvitovu. Na tom putu zaradila je i povredu zbog koje nije mogla da pruži ozbiljan otpor današnjoj protivnici, koja je poslije manje od sat vremena tenisa u TV intervjuu najavila da će do večeras odraditi i lakši trening.

Publika bi pravi WTA spektakl mogla da očekuje možda od duela Radvanska - Lisicki.



Plasmanom u finale Bartoli je već zaradila 800.000 funti, a zaradiće još više ako u subotu bude podigla najvredniji pehar u takmičarskoj godini. Flipkens će kući odnijeti 400.000 funti.

Prije šest godina, kada je prvi put igrala u finalu, Bartoli je pobjeđivala Flaviju Penetu, Olgu Govortsovu, Sahar Per, Jelenu Janković, Mihaelu Krajček i tada prvu teniserku svijeta Žastin Enan.

Bartoli ima 28 godina i jedna je od rijetkih teniserki koja igra i dvoručni bekhend i dvoručni forhend. U januaru 2012. godine bila je sedma na svijetu, a sada je na 15. mjestu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC