• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Gej izazvao Bolta

Bivši svjetski šampion na mitingu Dijamantske lige u Lozani trku na 100 metara završio za 9,79 sekundi, što je drugi najbolji rezultat ove godine.

  ATLETIKA: Gej izazvao Bolta Izvor: MONDO

Tajson Gej ozbiljno je izazavao svjetskog rekordera Useina Bolta, jer je pet nedjelja uoči Svjetskog šampionata u Moskvi potvrdio da je u odličnoj formi.

On je na mitingu Dijamantske lige u Lozani u trci na 100 metara zabilježio drugi najbolji rezultat ove sezone - 9,79 sekundi. Prethodno, Gej je istrčao i najbolje vrijeme u 2013. godini - 9,75 sekundi na nacionalnom prvenstvu SAD.

"Osjećam se dobro i mislim da imam velike šanse protiv bilo koga", izjavio je Gej, koji je dugo bio u sijenci dvostrukog olimpijskog šampiona Useina Bolta.

Publika u Lozani prisustvovala je sjajnoj trci u kojoj su čak četvorica takmičara zabilježila vrijeme ispod 10 sekundi.

Iza Geja kroz cilj su prošli Jamajčanin Asafa Pauel sa vremenom 9,88 sekundi, zatim Amerikanac Majkl Rodžers (9,96) i vremešni Kim Kolins sa egzotičnog Sent Kits i Nevisa (9,97).

VIDEO

Miting u Lozani obilježio je Ukrajinac Bohdan Bondarenko, koji je ozbiljno zaprijetio da bi u skoku u vis mogao da sruši svjetski rekord star 20 godina.

Bondarenko je preskočio letvicu na visini od 2,41 metara i za čak pet santimetara nadmašio svoj prethodni najbolji rezultat, prošle nedjelje u Birmingemu.

"Ne mogu da objasnim ovakav napredak. To je jednostavno fantastično", izjavio je 23-godišnji Ukrajinac, kojem nedostaju samo četiri centimetra kako bi srušio rekord legendarnog Havijera Sotomajora (2,45) postavljen u Salamnki 1993. godine.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jean-Christophe Bott)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC