• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Marej stao na crtu Novaku

Novak Đoković igraće u nejeljnom finalu prestižnog turnira protiv Endija Mareja. Sudeći prema polufinalu, pred "fudbalskom" publikom.

 VIMBLDON: Marej stao na crtu Novaku Izvor: MONDO

Želja Britanaca je ostvarena. Endi Marej pobijedio je u drugom polufinalu Vimbldona Poljaka Jeržija Janoviča (6:7, 6:4, 6:4, 6:3) i izborio plasman u meč za trofej.

Đoković i Marej odigrali su u seniorskoj konkurenciji 18 mečeva. Nijednom na Vimbldonu. Srbin je bio bolji 11 puta.

Marej je trijumfom u petak izborio plasman u drugo uzastopno finale , savladavši Janoviča pred bučnom i žestoko motivisanom publikom.

Novak Đoković i Endi Marej odigrali su samo jedan meč na travi, tokom Olimpijskih igara u Londonu. Britanac je pobijedio, 7:5, 7:5.

Temperatura na terenu dodatno je porasla između trećeg i četvrtog seta, kada je Poljak tražio zatvaranje krova zbog "smanjenje vidljivosti":

Mareju nije bilo drago zbog tog zahtjeva rivala, pa je glasno negodovao kod sudije, ocijenivši da ta odluka nije fer i da je Janovičevo obrazloženje "ludo".

Ipak, Škot je ostao pribran i u posljednjem setu potvrdio pobjedu.

Krupni momak iz Lođa (203 cm, 91 kg) uspio je da na početku meča zabrine prošlogodišnjeg finalistu, osvojivši prvi set u taj brejku (7:2). Na njegovu žalost, domaći igrač je u drugom lako poravnao rezultat (6:4).

Velika borba viđena je u trećem, kada je Janovič prvi ostvario brejk i poveo 3:1. Međutim, to mu nije bila dovoljna zaliha da opet stekne prednost i u setovima, pošto je Marej uzvratio nizom osvojenih gemova za 6:4!



Tada je usledila pauza.

"To je bila nezgodna situacija, pošto je bilo bar još 45 minuta dnevne svjetlosti. Ovo je turnir koji se igra pod otvorenim nebom i trebalo bi da igramo napolju koliko god je moguće... A i osvojio sam pet gemova uzastopno...", izjavio je Marej nakon meča.

Potom je opisao šta je radio tokom odmora između setova.

"Istuširao sam se, razgovarao sa momcima iz svog tima i vratio sam se nazad. On je pričao mobilnim telefonom i djelovao veoma opušteno. Takav je igrač...", objasnio je Marej.

U finišu meča nije bilo neizvjesnosti. Marej je brzo došao do brejka prednosti i opravdano se stekao utisak da neće biti petog seta. Marej nije želio da ostaje na terenu više nego što je potrebno, pa je u devet gemova riješio pitanje pobjednika (6:3).

Dobro je poznat podatak da je Fred Peri posljednji Britanac koji je osvojio Vimbldon, 1936. godine. Novak Đoković je to uradio 2011.

Đoković i Marej su se posljednji sreli na terenu u finalu ovogodišnjeg Australijan Opena. Novak je pobijedio u četiri seta (6:7, 7:6, 6:3, 6:2).

(MONDO, M. Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC