• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo 18. Petrovdanski padobranski kup

Na sportskom aerodromu "Urije" u subotu je počeo tradicionalni 18. po redu Petrovdanski padobranski kup u Prijedoru.

 Počeo 18. Petrovdanski padobranski kup Izvor: MONDO

Na ovogodišnjoj tradicionalnoj vazduhoplovnoj manifestaciji, koja je u zvaničnom kalendaru evropskih takmičenja Svjetske vazduhoplovne asocijacije FAI-IPC, učestvuje 14 ekipa, odnosno oko 70 padobranaca iz Češke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Bugarske.

Takmičenje se odvija u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, i to u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, te u kategorijama žene i veterani. Padobranski skokovi izvode se po FAI pravilniku u klasičnoj disciplini skok na cilj. Sa visine od 1.200 metara izvodi se osam skokova, a svaka ekipa broji po pet takmičara.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović poželjela je dobrodošlicu, vedro nebo i sigurne skokove takmičarima.

"Vi ste naši najbolji ambasadori. Želim da se ugodno osjećate u Prijedoru i u Republici Srpskoj, da ponesete lijepa sjećanja, da svima prenesete utiske i da se ponovo dogodine vratite", rekla je Tešanovićeva, otvarajući tradicionalnu vazduhoplovnu manifestaciju.

Ona je podsjetila da je tokom ranijih kupova na sportskom aerodromu "Urije" izvedeno više od 8.000 takmičarskih skokova, uz učešće 800 padobranaca i dvije stotine ekipa iz cijelog svijeta.



"Ministarstvo ima dobru saradnju sa Aero klubom `Prijedor` i sa vazduhoplovnim savezima Republike Srpske i BiH. Sigurna sam da će saradnja biti nastavljena, a pred nama su i evropski i svjetski kup", poručila je ministarka.

Takmičare su pozdravili i predsjednik Skupštine Prijedora Sead Jakupović i direktor Padobranskog kupa i glavni sudija takmičenja Viktor Kupljenik.

Kupljenik je zamijenio dosadašnjeg direktora, generala Manojla Milovanovića, koji takođe prisustvuje ovoj vazduhoplovnoj smotri.

Organizatori ovogodišnjeg Petrovdanskog padobranskog kupa su Vazuhoplovni savez Republike Srpske i Aero-klub "Prijedor", a pokrovitelji Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske i grad Prijedor.

Proglašenje pobjednika najavljeno je za nedjelju u 17.00 časova.

(MONDO/Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC