• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Bartoli je nova kraljica!

Njemica Sabine Lisicki kasno se probudila u finalnom meču - 6:1, 6:4 za dvadesetosmogodišnju Francuskinju.

 VIMBLDON: Bartoli je nova kraljica! Izvor: MONDO

Drugo grend slem finale iz 47 pokušaja i prva titula!

Marion Bartoli 2007. godine je šokirala svijet, pobjedama nad Jelenom Janković i Žistin Enan, ali joj se u finalu Vimbldona ispriječila Venus Vilijams.

Ove godine se Francuskinji (15. nosilac) žrijeb sjajno "otvorio" i na putu do trona "tukla" je redom slabije rangirane protivnice - Svitolinu, Mekhejl, Đorđi, Knap, Stivens (17), Flipkens (20) i konačno Lisicki (23).

Nasuprot njoj, Njemica praktično od samog početka turnira nije imala slabu rivalku.

Da bi došla do borbe za trofej, morala je da eliminiše Skjavone, Vesninu, Stosur (14), Serenu Vilijams (1), Kanepi i Agnješku Radvansku (4).

Nije ni čudo što je publika na Centralnom terenu uglavnom navijala za nju i što je po završetku meča ovacijama ispratila njen govor, pomiješan sa suzama...

U finalu su nervi odigrali presudnu ulogu, jer je Bartoli već bila tu i znala je kako da kanališe emocije i kvalitetnu igru. Lisicki je mnogo više griješila, pogotovo u prvom setu (14:4 u neiznuđenim) i zaigrala je onako kako umije tek kada se našla na gem od poraza.

Vodila je Bartoli 6:1, 5:1 (u oba seta Lisicki osvajala prvi gem), da bi Njemica konačno "pustila ruku", spasila tri meč lopte za 5:2, potom napravila brejk i uzela još jedan gem na svoj servis - 5:4!

Dalja sudbina meča "prelomljena" je u prvom poenu narednog gema, koji je poslije duge razmjene udaraca, sjajnom bekhend dijagonalom dobila Bartoli.

Iako je bilo samo 15:0, način na koji je uzela taj poen povratio joj je samopouzdanje i obeshrabrio protivnicu dovoljno da lagano privede meč i turnir kraju...

Bartoli je tek druga Francuskinja koja je osvojila Vimbldon u "Open" eri, od 1968. godine naovamo. Prethodno je to uradila Ameli Morezmo 2006.

Osim Morezmo i Bartoli, na listi pobjednica Vimbldona, u periodu od 2000, nalaze se još samo četiri imena - Marija Šarapova i Petra Kvitova trijumfovale su po jednom, a Venus i Serena Vilijams po pet puta!

Ostaje još da se vidi sa kim će Bartoli plesati u nedelju na šampionskom balu.

Iako, po opštem mišljenju, ne spada u red najzgodnijih teniserke, ovom prilikom ćemo Novaku svim srcem poželjeti "stiskavac" sa Marion Bartoli!

Vimbldonska titula, inače, pored sportske slave donosi i ček na 1,6 miliona funti. Preračunato u evre - 1,88 miliona.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC