• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najskuplja reklamu za Srbiju na BBC (V)

Televizija BBC nije željela da propusti to što su na istom mjestu (Vimbldonu), u isto vrijeme , bili najpoznatiji srpski teniser i fudbaler.

 Najskuplja reklamu za Srbiju na BBC (V) Izvor: MONDO

Novinar britanskog servisa napravio je zanimljiv paralelni intervju u kojem smo, eto, saznali nešto novo.

Spontano, pričajući o Nemanji Vidiću i Crvenoj zvezdi, Novak Đoković otkrio je da je kao osmogodišnjak zakasnio na trening mlađih kategorija na "Marakani", poslije čega ga je otac Srđan stavio pred raskrsnicu:

Fudbal ili tenis?

Razgovor je tekao ovako...

"Upoznali smo se 'na brzinu' prije nekoliko godina, kada je Srbija u Londonu igrala protiv Južne Koreje... Bio sam na klupi za taj meč..."
, pričao je Novak, kada se Nemanja "ubacio":

"Bio je asistent trenera..."

Sa osmijehom na licu, Novak je rekao da mu je drago što je igrač kao što je Vidić došao da ga prati na Vimbldonu.

"Nisam mogao da vjerujem da sam na klupi i Nemanja je sada uspio da se revanšira i pronađe nekoliko dana slobodno da me gleda kako igram. On je velika zvijezda i drago mi je što je došao da me vidi".

Tada je novinar pitao Vidića da prokomentariše Đokovićevu ljubav prema fudbalskoj lopti i česte nastupe u humanitarnim mečevima, u kopačkama i dresu...

"Nemoj da me osramotiš molim te...", šapnuo je najbolji teniser svijeta najboljem defanzivcu Premijer lige.

"Čuo sam da voli fudbal, čuo sam da pokušava da igra fudbal i nadam se da ćemo u budućnosti moći da zaigramo zajedno...", rekao je Vidić, kada je Đoković otkrio nešto novo...

"Moj otac je bio profesionalac u manjim ligama, pokušavao je da bude fudbaler jedno vrijeme, pa je kasnije želio da to budem i ja. Ustvari, krenuo sam, ali sam zakasnio na trening Crvene zvezde, to je klub gde je on igrao i za koji ja navijam".

Nadovezao se...

"Imao sam osam godina, krenuo sam na trening klinaca do deset godina i rekli su mi da počinje u 10 ujutru. Kada sam se pojavio u 10, zapravio je trening već bio gotov. Tada mi je otac rekao: 'To je to, da li želiš da treniraš fudbal ili ne želiš da treniraš fudbal?' i rekao sam mu: 'Ne, želim tenis'. Tada sam odlučio i mislim da sam izabrao dobro".

"Izabrao si sjajno", kratko je prokomentarisao Vidić.

Tada je novinar, informisan za to da Đoković navija za Crvenu zvezdu i Milan, pitao srpskog tenisera da li prati Mančester Junajted?

"Naravno...", kratko je odgovorio Novak.

"Nemanja igra za jedan od najvećih klubova na svijetu, tu je sedam ili osam godina već i gledamo ga stalno. Velika je zvijezda i jedan od najpoznatijih Srba u svijetu. Drago mi je da je ovdje..."

A, Vidić? Priznao je da ima opušteniji razgovor sa serom Aleksom Fergusonom, inače Škotom, sada kada je u penziji...

"Sad je drugačije, sada možemo da pričamo o svemu, pa čak i o tenisu. Radovao se mogućem meču Đoković - Marej u finalu, razmijenili smo po koju riječ", rekao je Vidić sa osmijehom.

Novinar je primijetio da je u jednom od Đokovićevih "VIP boksova" na Vimbldonu bio i Andrij Ševčenko, a potom i Vidić. Pitao ga je da li će doći još neko...

"Nadam se da će svi doći, Nemanja mi donosi sreću...", rekao je Novak.

Teško da je Srbija u ovom trenutku mogla da osmisli bolju reklamu i plasira ja ne BBC u poređenju sa ovim spontanim intervjuom...

Pogledajte...

(N. Janković - MONDO, foto: Printscreen YouTube)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC