• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić otvorio atletski stadion u Košutnjaku

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić simboličnim pucnjem iz signalnog pištolja otvorio je renovirani atletski stadion Zavoda za sport na Košutnjaku.

 Nikolić otvorio atletski stadion u Košutnjaku Izvor: MONDO

Tomislav Nikolić je u društvu ministarke omladine i sporta Alise Marić i ministra obrazovanja Žarka Obradovića obišao kompleks Zavoda za sport i sportsku medicinu i pregledao uslove u kojima se reprezentativci testiraju i pripremaju.

On je otvorio i novi renovirani atletski stadion, na kome će se atletičari ubuduće pripremati.

"Postoje neki razdjeli u budžetu koje se ne smiju dirati. To su obrazovanje, djeca i sport. Moj savjet vam je ulažite u djecu a tako ulažete i u sport... Imamo predispozicije za najveće rezultate, ali sportom treba da se bave i oni koji ne mogu da ostvare vrhunske rezultate", rekao je Nikolić na ceremoniji.

Predsjednik je čestitao direktoru Zavoda Jasminku Pozdercu na radu i kazao mu je da će povremeno kontrolisati kako djeca treniraju.

"Srbija kakvu ja vidim u budućnosti jeste ovakva, koja pruža šansu svakome. Nije sport samo za vrhunske rezultate, već za svu djecu Srbije. Ono što sam vidio, ohrabrilo me je. Čestitam direktoru što je ne samo sačuvao Zavod, nego ga je podigao na nivo da može da se takmiči sa ostalima u svijetu. Ja ću s vremena na vrijeme da prekontrolišem koliko djece trenira i u kakvim uslovima", rekao je Nikolić.



Direktor Zavoda Jasminko Pozderac zahvalio je svima koji su uložili veliki trud u renoviranje ovog stadiona i ocijenio da je "kraljica sportova" dala svoj pečat onome što je Zavod uradio.

"Danas je poseban dan u Zavodu za sport koji je osnovan još 1956. godine, jer nam je u goste došao predsjednik Srbije. U posljednjih nekoliko godina renovirali smo sve terene koje imamo u Zavodu, a ovaj atletski stadion je kruna tog rada. Uspjeli smo i ponosni smo jer su atletika, plivanje i gimnastika tri bazična sporta. Danas ovde svoj stadion imaju Atletski savez Srbije, Atletski savez Beograda i svi klubovi i oni na njemu mogu da treniraju onako kako se dogovore", poručio je Pozderac.

On je predsjedniku Nikoliću uručio plaketu Zavoda, dok je reprezentativka u atletici Tatjana Jelača predsjedniku Nikoliću poklonila dres Srbije.

Svečanom otvaranju atletskog terena prisustvovali su i pomoćnik ministarke za sport Dragan Atanasov, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsjednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, generalni sekretar Olimpijskog saveza Srbije Đorđe Višacki, predsjednik ASS Veselin Jevrosimović i atletski reprezentativci Dragutin i Biljana Topić.

(Beta, Tanjug, foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC