• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel duguje 1.55 miliona KM!

Rukometni klub Borac m:tel iz Banjaluke duguje 1.550.000 KM zaključno sa prvim julom 2013. godine!

 Borac m:tel duguje 1.55 miliona KM! Izvor: MONDO

Milionski dug, kao i činjenica da rukometni kolektiv iz Gospodske ulice nema rukovodstvo, trenera i više od pola tima, biće glavne teme Skupštine Borca m:tel zakazane za srijedu u 18 časova.

U izvještaju prethodnog Upravnog odbora, koji je prezentovan na sjednici najvišeg tijela navodi se da Borac m:tel najviše duguje Poreskoj upravi - 480.000 KM, s tim da su u iznos uračunate kamate koje su jednake glavnici. Zbog toga je i klupski račun u blokadi.

Druga stavka su obaveze prema gradu Banjaluci za poslovne prostore u iznosu od 290.000 KM, a potom slijede dugovanja prema stručnom štabu i igračima u posljednje tri godine - 230.000 KM.


Tu je i dug prema Novoj banci za kredit (140.000 KM), obaveze prema sudskim presudama i reprogramima dugova iz prošlosti (130.000 KM), Uprava za indirektno oporezivanje potražuje 120.000 KM, dug za hotele, stanarine, hranarine, prevoz i struju iznosi 110.000 KM, dok se za doprinose i lične dohotke zaposlenima duguje 50.000 KM.

Predsjednik UO Igor Babić, koji je i jedini član ovog tijela, u izvještaju je naveo da je dug gotovo identičan prošlogodišnjem, a posebno je naglasio da se pod hitno mora pronaći rješenje za odnose sa državnim institucijama i organima.

"To je neophodno kako bi klub mogao nesmetano da radi jer trenutno ima ogromne probleme u poslovanju zbog definisanja kao malog preduzeća u zakonskim okvirima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Na ovakav način dolazi do gašenja ne samo rukometa, nego sporta uopšte jer smo svjedoci da svi klubovi iz prve kategorije grada Banjaluka imaju iste probleme i dugovanja", izjavio je Babić za list "Press RS".

U izvještaju UO je navedeno da je rukovodstvo moralo da smijeni Zorana Trninića sa klupe Borca m:tel zbog "pada u formi, loše atmosfere i nedostatka pobjedničkog mentaliteta". Pohvaljen je rad njegovog nasljednika Jovice Cvetkovića, koji je prethodne sezone osvojio "triplu krunu" - Prvenstvo BiH, Kup BiH i Kup RS.

Takođe je izražena zabrinutost za igrački kadar u predstojećoj sezoni u kojoj će se Borac m:tel takmičiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona i regionalnoj Gasprom ligi.

"Otišla su braća Senjamin i Benjamin Burić, Dejan Malinović i Elmir Građan, dok su ugovori istekli Branislavu Obradoviću, Igoru Rađenoviću, Mirku Mikiću, kao i treneru Jovici Cvetkoviću. Osnovna ambicija u narednoj sezoni je da zadržimo primat u BiH, budemo konkurentni u regionalnom takmičenju i pokušamo da izborimo grupnu fazu Lige šampiona. Ali, prije svega neophodna nam je finansijska konsolidacija",
podvukao je čelnik Borca m:tel.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC