• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Banjaluka spremna za SP

Pripreme u dvorani Borik završene, Banjaluka spremna za početak Svjetskog juniorskog prvenstva. U grad na Vrbasu sutra prvi stižu Danci.

 RUKOMET: Banjaluka spremna za SP Izvor: MONDO

Banjaluka će zajedno sa Sarajevom, Zenicom i Ljubuškim od 14. do 28. jula biti domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometaše, a pripreme za ovaj veliki događaj su završene, saopštili su organizatori u četvrtak na posljednjoj pres konferenciji pred početak takmičenja.

„Raduje me da smo sve teškoće prebrodili na vrijeme i da danas možemo saopštiti da je dvorana Borik spremna za početka SP i prepoznajući Grad Banjaluku kao dobrog domaćina pozivam sve građane da to pokažu na svakom koraku i da budu dobri domaćini našim gostima. Mi smo već sve završili, predsjednici komisija su podnijeli izvještaje ,ima par sitnica koje će biti otklonjene u toku dana i sa punim zadovoljstvom i odgovornošću mogu da saopštim da je sve spremno za početak takmičenja“, izjavio je Dušan Popović, predsjednik Organizacionog odbora Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu.

Na pres konferenciji u Administrativnoj službi Grada Banjaluka istaknuta ja podrška i napori gradskih vlasti da Banjaluka dobije domaćinstvo jedne od grupa SP.

„Banjaluka je sasvim spremna za ovu manifestaciju i u zadnjih nekoliko dana primamo čestitke sa najviših mjesta IHF-a jer u vrlo kratkom vremenu krajnjim naporom svih nas u Banjaluci, i Administrativne službe i rukometnih radnika, prijatelja sporta uspjeli smo da realizujemo sve ono što se tražilo da bi sportska dvorana pružila optimalne uslove. Već ranije planirana sanacija sportske dvorane Borik je u potpunosti realizovana tako da hram sporta u Banjaluci ima novu ventilaciju i klimatizaciju, staklene prizme, sve je okrečeno i osvježeno, dvorana ima novo napajanje električnom energijom i dodatno ono što nije bilo planirano, ali što je bio zahtjev IHF-a kako bismo bili domaćin jedne grupe – svlačionice su u potpunosti uređene i opremljene prema pravilima IHF-a. Značajno je da je Banjaluka domaćin jedne od grupa SP i nadam se da je to naznaka i uvod u dobre rukometne rezultate u ovom gradu rukometa i neka nova takmičenja“, rekla je Jasna Brkić, pomoćnica gradonačelnika Banjaluka i članica počasnog odbora za organizaciju.

Ona je dodala da je Grad za rekonstrukciju dvorane Borik izdvojio milion i 200 hiljada KM, od čega milion iz kreditnih i 200 hiljada iz redovnih sredstava.

Svjetsko juniorsko prvenstvo počinje u nedjelju 14. jula, a Banjaluka će biti domaćin Grupe A u kojoj igraju Srbija, Danska, Francuska, Rusija, Tunis i Angola.

„Prvi će u Banjaluku stići Danci, oni će sutra u 15.30 sletjeti u Sarajevo, a sat kasnije krenuti u Banjaluku i očekujemo da trening odrade oko 20.30 časova. Selekcija Tunisa stiže u noći sa petka na subotu, u jedna čas poslije ponoći, a u subotu dolaze ostale ekipe“, rekao je direktor takmičenja Boris Đogo.

Utakmice prvog kola igraće se 14. jula u sva četiri grada, u terminima 16.00, 18.30 i 21.00 čas, a ulaz je besplatan za sve utakmice do osmine finale.

Reprezentacija BiH nalazi se u Grupi C sa Kongom, Slovenijom, Argentinom, Južnom Korejom i Mađarskom a prvi meč igra u nedjelju od 21 čas u Sarajevu i ova utakmica biće iskorištena za zvanično otvaranje SP za juniore.

Selekcija Srbije u prvom kolu, u nedjelju od 21 čas igraće protiv Francuske, a selekcija Hrvatske u isto vrijeme igraće u Ljubuškom protiv reprezentacije Katara.

Nakon prve faze takmičenja po četiri najbolje ekipe iz svake grupe idu u osminu finala, dok će se po dvije najslabije razigravati za plasman od 16. do 24. mjesta (Prezident kup).

Svi mečevi od osmine finala do finala igrat će se u sarajevskoj dvorani Zetra, dok će se utakmice za plasman od 16. do 24. mjesta igrati u Skenderiji.

Od osmine finala ulaz na utakmice SP za junior će se naplaćivati a gledaoci će imati priliku da kupe paket ulaznica za sve utakmice osmine finala, četvrtfinale, polufinale i finale po jednistvenoj cijeni od 45 KM. Cijena pojedinačnih ulaznica za utakmice osmine i četvrtfinala iznost će po 10 KM, za polufinale 15 i finale 20 KM.
Grupe SP-a:

A-grupa (Banja Luka):
Tunis, Francuska, Rusija, Danska, Angola, Srbija

B-grupa (Ljubuški):
Hrvatska, Njemačka, Švicarska, Katar, Holandija, Alžir

C-grupa (Sarajevo):
Kongo, Slovenija, BiH, Argentina, Južna Koreja, Mađarska

D-grupa (Zenica):
Španija, Švedska, Brazil, Egipat, Čile, Kuvajt

(G.A. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC